A Continental Singers Vácon hozza le közénk a mennyet

A Magyar Continental Singers Contini csoportja 2022. augusztus 5-én, pénteken este 18.00-tól a Madách Imre Művelődési Központban.

2022 nyarán ismét útnak indul a Magyar Continental Singers Contini csoportja. Hosszú évek után sikerült megszervezni, hogy a keresztény könnyűzene egyik nagyon ismert és hosszú múlttal bíró csapata fellépjen Vácott a Művelődési Központban. A tiniknek és kamaszoknak összeállított program feledhetetlen élményt nyújt. 2022. augusztus 5-én érdemes tehát minél többünknek résztvenni az egyébként ingyenes rendezvényen.

A Continental Singers magyarországi Contini csoportjának tagjai lelkesen és újult erővel készülnek az idei turnéjukra. A modern keresztény gospel zenét játszó együttes egy igen látványos színpadi programot hoz el a Dunakanyarba. A váci koncert célja, hogy a 12-22 éves korosztály találkozzon egy olyan magas színvonalú és élő produkcióval, amely a saját generációjuk nyelvén – hang-, kép- és színvilágán keresztül – rámutat a keresztény életformára. Ez lehetséges választ kínál a mindennapok kihívásainak területén.

A dalok és a szövegek a keresztény könnyűzenére jellemző módon közérthetők, kerülik a manipulatív, „győzködős” stílust, mellőzve az egyházi nyelvezet belterjességét. Az együttes nyitott minden felekezetre, akikhez elviheti Jézus Krisztus örömhírét.

Az 1960-as évek második felében, kontinensektől függetlenül megújulási mozgalmak születtek a semmiből az egyház legkülönbözőbb színterein és felekezeteiben. Ennek a folyamatnak állandó kísérő jelensége volt az új zenei megszólalás, amely az evangéliumi értékek mindennapi megélésének volt egyértelmű indikátora.

Mélyről induló belső, szellemi átalakulások a kommunista Magyarországon is elkezdődtek. A diktatúra egyik jellemzője volt, hogy az itt is, ott is elinduló hitbeli és zenei ébredés résztvevői mit sem tudtak egymás tevékenységéről, aki közül kifelejthetetlen az Amerikából hazánkba égi elhívást kapott Julia Wintenberg, akinek munkássága folytán a nyolcvanas években a Continental Singers mintájára megalakult a Jubilate kórus, illetve később a Magyar Continental Singers.

A keresztény könnyűzene hőskorszakának veteránjai ma is példák

Magyarországon a Continental tehát 1985 óta létezik. Ez idő alatt számos turnét szerveztek az év minden szakában. Összesen mintegy kétezer előadásukon nagyjából háromszázezer ember vett részt. A csoport mindenkihez szól, bemutatják az evangéliumot, bizonyságaikkal bátorítják a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Mindezt modern zene, színpadi tánc, prózák, és jelenet keretében teszik.

A Magyar Continental Singers Contini csoportja 2022. augusztus 5-én, pénteken este 18.00-tól a Madách Imre Művelődési Központba vár bennünket, hogy feltöltődhessünk Isten boldogító jelenlétének megtapasztalásával. A belépés díjtalan.

 

 

A Királyt akartam szolgálni, nem a Királynőt – Tornay András a Vasárnapnak

Julia Winterberg: Nagyszerű élmény volt Istent dicsőíteni a nehéz körülmények között is

Fotó: Magyar Continental Singers CONTINI

Iratkozzon fel hírlevelünkre