Novák Katalin: Remélem, sok magyar világcsúcs születik

Novák Katalin

„Az első világcsúcs már megszületett, a szárazföldön" - mondta Novák Katalin köztársasági elnök beszédében, amellyel szombat este a Duna Arénában hivatalosan megnyitotta a 19. FINA vizes világbajnokságot.

Novák Katalin arról beszélt, hogy mivel a szervezőknek mindössze négy hónapjuk volt felkészülni a világbajnokságra, ezért ez világcsúcsnak számít.

„Bízom benne, hogy sok ilyen világcsúcs születik majd, reményeim szerint magyar sportolóktól, akiknek ezúton is szeretnénk kifejezni a magyar emberek biztatását” – mondta a köztársasági elnök, aki egyúttal köszönetet mondott a sportolóknak, akiknek rendkívül nehéz lehetett a felkészülés, hiszen a koronavírus-járvány miatt korábban még azt sem lehetett tudni, lesz-e világbajnokság, s ha igen, akkor mikor.

Novák Katalin arról is beszélt, reméli, Magyarország – amely először 2017-ben rendezett vizes világbajnokságot – hasonló időközönként újra házigazda lehet majd, hiszen 2024-ben például a rövidpályás vb otthona lesz.

A rendkívül látványos megnyitón – melyen minden nézőnek egy villogó karpántot adtak ajándékba, amelyek csodálatos látványt nyújtottak, amikor a Duna Arénában kialudtak a fények – a legemelkedettebb pillanatot a magyar nemzeti himnusz jelentette. Erkel Ferenc dallamaira a kivetítőn a vizes sportok magyar olimpiai bajnokai tűntek fel, köztük a napra pontosan két évvel ezelőtt elhunyt vízilabdázó, Benedek Tibor is.

(MTI)

A címlapképen Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a vizes világbajnokság nyitóünnepségén a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre