Pottyondy Edina múltkor még fogyatékkal élőn viccelődött, most gyerekekért vonul utcára

A Momentum és az ellenzék online megmondó emberei szerveznek péntek estére felvonulást a Bicskei Gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyét követően, kifejezve felháborodásukat és együttérzésüket az áldozatok felé.

Az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” című esemény egyik fő mentora Pottyondy Edina youtuber, a Momentum volt elnökségi tagja. Ez a felállás csak azért ütött szíven, mert számomra furcsa erkölcsi fordulat, hogy egy olyan ember, aki testi fogyatékkal született és élő embereket lelkiismeret-furdalás nélkül sérteget testi adottságaik miatt, az most milyen etikai megfontolásból szervez utcára vonulást gyermekbántalmazás áldozatai számára?

Persze érthető, hogy valószínűleg nem saját ötletként vezérelve szerveződtek csapatba az ellenzék megmondóemberei egy álcivil megmozdulásba – ahová egyébként kéretik pártlogókkal ellátott termékeket véletlenül sem hozni, mert akkor nem lehet civilnek eladni –

de azért a hitelességi faktor valahol ott megcsorbult, amikor Pottyondy a „jobboldal manóemberének” nevezte Nick Vujicicot, miután a kéz és láb nélkül született motivációs előadó találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

„Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll” – teszi hozzá még a vlogger az eseményhez, amely szintén csak abból a sebből vérzik, hogy az egész internetes szakmája abból áll, hogy uszítson, gyűlöletet keltsen és karaktereket gyilkoljon, legfőképpen a kormány politikusaival szemben.

Ha ezt bárki cáfolná, akkor kérdem én, miért csak Novák Katalinnal és Varga Judittal van tele a youtuber közösségi média felülete, hol marad például Fekete-Győr András számonkérése és felelősségre vonása?

Persze senki nem szervez tüntit a momentumos képviselő lemondásáért, miután elítélték füstgyertya dobálgatásért és maga a politikus is úgy nyilatkozott műsorban, hogy az csak egy játékboltban kapható pár grammos eszköz volt, amelyet a rendőrök közé hajított – ezt azért már egyébként a műsorvezető sem tudta jó érzéssel hallgatni és kijavította Fegyőrt, hogy az bizony egy füstgyertya volt.

Egy év börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást a bíróság

Hozzáteszem, a momentumos politikus mindezek ellenére még mindig úgy gondolja, hogy semmiség volt az egész és ő csupán a véleménynyilvánítási jogával élt. Azért mégis fület szúrt az a kiszólása, miszerint  „szörnyetegek járnak közöttünk”, visszaterelve a figyelmet a kegyelemadási-ügyre – ebből is látszódva, hogy mennyire lesz pártfüggetlen a péntek esti megmozdulás.

A címlapképen Novák Katalin köztársasági elnök és Nick Vujicic ausztrál-amerikai prédikátor, motivációs tréner az V. Budapesti Demográfiai Csúcs második napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 15-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre