Ismét veszélyben a Márványmenyasszony

Ismét bontási kérelmet adtak be a Márványmenyasszony épületére – tudatta közösségi oldalán Böröcz László országgyűlési képviselő.

A Fidesz–KDNP politikusa arról tájékoztatott, hogy tavaly januárban Gulyás Gergely miniszterrel minden erejükkel azon voltak, hogy megmentsék az épületet. Akkor úgy tűnt, hogy ez sikerült, de az épület teljes védelmére a baloldali vezetésű önkormányzatra is szükség lett volna.

„Még januárban gyorsított ütemű műemléki védettségi eljárást kezdeményeztünk a Márványmenyasszony épületre, de ez azonban csak egy évre szóló ideiglenes védelmet jelentett.”

A politikus emlékeztetett rá, hogy a Budavári Önkormányzat baloldali vezetésének is helyi védelem alá kellett volna helyezni az épületet. Ehelyett V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester megegyezett a vállalkozókkal, hogy részlegesen lebonthatják az épületet – írta a képviselő közösségi oldalán.

Böröcz László hangsúlyozta, hogy a helyi lakók nem akarják, hogy elbontsák a patinás étterem épületét, ami a budapesti kulturális élet egyik meghatározó helyszíne. Többek között Széchenyi István és Wesselényi Miklós is itt tartotta a lakodalmát.

Böröcz: Sikerült megvédeni a Márványmenyasszonyt

Címlapkép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre