Kik lesznek a CPAC legnagyobb nemzetközi sztárjai?

Május 19–20. között Magyarország ad otthont az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferenciának, a CPAC-nek.

A CPAC (Conservative Political Action Conference) fő mottója az Isten, haza, család hármas egysége. A rendezvény különlegessége, hogy Európában először Magyarországon rendezik meg.

Napok óta lázban tartja a közélet iránt érdeklődőket, hogy az Alapjogokért Központ és az ACU (American Conservative Union) nagyszabású rendezvényén a CPAC-en kik is fognak részt venni. A Központ folyamatosan közli a híreket és a neves előadók névsorát, de – nyilván nem véletlenül – a teljes program még nem lett kihirdetve.

Az már biztos, hogy a rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz. Az ismert magyar politikusok mellett több népszerű kutató, közéleti személyiség is beszédet mond a Bálnában a kétnapos eseményen. 

Budapestre jön Harald Vilimsky osztrák politikus, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője és delegációvezetője, aki 2006-tól  tizennégy éven át töltött be vezető tisztséget pártjában. Rendszeresen védelmébe veszi hazánkat a balliberális többségű Európai Parlamentben: támogatja a magyar migrációs politikát, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig Európa hősének nevezte, és a Magyarország elleni jogállamisági eljárásokat boszorkányüldözésnek tartja. A bevándorlás Európa kultúrájára gyakorolt negatív hatása intenzíven foglalkoztatja a politikust.

A nemesi származású, angol George Farmer is tart előadást a CPAC-en. Fiatal kora ellenére már komoly karriert futott be. Teológiát hallgatott az Oxfordi Egyetemen, majd sikeres üzletember lett. Egy konzervatív rendezvényen ismerkedett meg Candace Owens influenszerrel – aki szintén a CPAC Hungary felszólalója lesz –, az amerikai jobboldal legbefolyásosabb női véleményvezérével, akinek rövid udvarlás után megkérte a kezét.  Farmer a vezérigazgatója annak a közösségi oldalnak (Parler)  amely a liberális Twitter ellensúlyozására jött létre. A jobboldali platformot majdnem ellehetetlenítették  a tech-óriások, ezért a bajba jutott cég George Farmert kérte fel, hogy próbálja megmenteni. Neki sikerült újraindítania a portált, és vezetése alatt ismét növekedésnek indult az előfizetők száma.

Farmer feleségére, Candace Owensre valószínűleg ugyancsak sokan lesznek kíváncsiak.  Owens Donald Trump kedvenc influenszere, aki azzal vált híressé, hogy afroamerikai származása ellenére elítélte a Black Lives Matter mozgalmat. Fiatal anyukaként Candace első számú témái között szerepel a gyermekvédelem, az abortusz elleni tiltakozás és a genderideológia elleni harc.

Frank Füredi „félelem szociológusa” szintén a CPAC vendége lesz. A magyar származású Füredi a Kenti Egyetem szociológia tanszékének professor emeritusa. Kutatási területe a félelem mechanizmusa, a kockázatkerülés a nyugati társadalmakban, a generációk közötti kapcsolatok és a szülői tekintély eltűnése.  Neves újságok munkatársa (Guardian, Times), televízió- és rádiócsatornák (BBC, Sky News) gyakori vendége. Kutatások szerint ő a legszélesebb körben idézett társadalomtudós a brit sajtóban.

Magyarország ad otthont a legnagyobb nemzetközi konzervatív konferenciának

Címlapkép: Alapjogokért Központ Facebook oldala

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre