Magyarország ad otthont a legnagyobb nemzetközi konzervatív konferenciának

A CPAC Hungary egy unikális kezdeményezés a liberális mainstream uralta Európában. Célja a konzervatív erők felmutatása pártokon és nemzeteken felül, mintegy globálisan képviselve az egész eszmeiséget.

Conservative Political Action Conference (CPAC) amerikai konzervatív politikai konferenciát 1974 óta rendezik meg az Egyesült Államokban, és olyan emblematikus személyek szólaltak fel eddig a nagyszabású eseményein, mint Ronald Reagan vagy Donald Trump volt amerikai elnökök.

Most hazánk ad otthont a világ egyik legnagyobb konzervatív seregszemléjének a Bálnában, május 19-én és 20-án. Az esemény fő szónoka Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lesz.

Az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unióval (ACU) közösen rendezi meg Európában a konferenciát, melyen olyan előadók vesznek részt, mint Tucker Carlson, a Fox News sztárja vagy Candace Owens influenszer, író és Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt volt vezetője, Brexit-kampányarc. A legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnöke Santiago Abascal is beszédet mond, valamint Herbert Kickl Ausztria volt belügyminisztere, az Osztrák Szabadságpárt elnöke is a meghívottak között van.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy nemzetközi szinten hangot adjon a hagyományos keresztény értékeknek. A CPAC Hungary oldalán így összegzik a konferencia lényegét: Tudjuk, hogy komoly kihívásokkal nézünk szembe. A CPAC Hungary arra keresi a választ, hogy miként tudjuk megóvni a nyugati civilizációt, a valódi nyugati értékeket, hogyan tudunk szembeszállni a baloldal támadásaival. A jobboldal ráébredt arra, hogy a globális baloldal össztűz alatt tartja a legalapvetőbb értékeinket. A konferencia vezérfonalát az Isten, Haza, Család hármas egysége adja, hiszen meggyőződésünk szerint ez köti össze a valódi konzervatívokat egymással, éljenek bárhol a világon.” 

További részletek a www.cpachungary.com oldalon.

Amerikai konzervatív seregszemle kezdődik – magyar résztvevővel

Címlapkép: Facebook/Alapjogokért Központ

Iratkozzon fel hírlevelünkre