Elon Musk szerint Donald Trumpnak helye van a Twitteren

Trump

A Twitter új tulajdonosa elmondta: amint átveszi a cég irányítását, feloldja a volt amerikai elnök, Donald Trump fiókjára vonatkozó tiltást.

Egy keddi konferencián tartott beszédében jelentette be a Twitter új tulajdonosa, hogy feloldja a korábbi amerikai elnök elleni szankciót.

A 2021. január 6-i Capitolium elleni merénylet után a Twitter végleg eltávolította Donald Trump fiókját. A cég tulajdonosai döntésüket azzal indokolták, hogy így próbálnak gátat vetni a további „erőszakkeltésnek”.

A letiltás pillanatában Trumpnak több mint 80 millió követője volt.

Elon Musk nem sokkal ezután kezdett el gondolkodni a Twitter megvásárlásán. Érdeklődésének egyik célját pedig már a kezdetek óta igyekszik egyértelművé tenni: szeretné, ha a Twitteren ideológiai cenzúrától mentes, valódi szólásszabadság lenne.

Egy március 25-i bejegyzésében meg is kérdezte követőit, hogy mit gondolnak, van-e szólásszabadság a Twitteren. Ezt követően felgyorsultak az események: április 25-én felröppent a hír, hogy Musk a közösségi felület új tulajdonosa.

A Tesla és a SpaceX gazdája ez idő tájt is mindenhol azt nyilatkozta: a Twitteren teljes szólásszabadság lesz. Az embereket pedig elkezdte foglalkoztatni a kérdés: vajon visszatérhet-e Donald Trump a közösségi médiába?

Erre tegnap, a Financial Times az Autó jövője konferenciáján  (Future of the Car conference) adott választ.

„Nagyon ritkán kéne végleges tiltáshoz folyamodni, és csak a robot, hamis, vagy spam profilok esetében… azt gondolom, helytelen volt Donald Trump tiltása” – mondta, majd hozzátette: „Szerintem ez hiba volt, mert sok embert elidegenített, de mégsem akadályozta meg, hogy Donald Trump hallassa a hangját”.

„Feloldanám a tiltást” – tette egyértelművé Musk, aki úgy tervezi, hogy a vásárlást követően átmenetileg a vezérigazgatói posztot is betölti a cégnél. „Még nem az enyém a Twitter. Tehát ez még nem biztos, hogy meg fog történni, mert mi van, ha nem lesz az enyém a Twitter?” – mondta.

Bár Musk részéről egyértelműnek tűnik a helyzet, korántsem biztos, hogy a volt elnök visszavenné felhasználói fiókját. Korábban úgy reagált a felvetésre, hogy saját, friss közösségi felületére szeretne koncentrálni, és nem tervezi Twitter-profilja újraindítását.

Korábbi cikkünket a témában itt olvashatja:

A baloldal retteg, a jobboldal örül a szólásszabadság lehetőségének

Összeesküvés? Ugyan, csak sorra lesznek öngyilkosok a Capitoliumot védő rendőrök

Saját közösségimédia-felületet indított Donald Trump

Címlapkép: Wikipedia.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre