Saját közösségimédia-felületet indított Donald Trump

felületet

Február 21-én, hétfőn indult el Donald Trump új közösségimédia-felülete, a Truth Social. A platformot egyelőre csak Amerikában érhető el.

Az Egyesült Államok 42. elnöke tavaly októberben jelentette be, hogy a Trump Media and Technological Group saját közösségi felületet fog indítani. A Truth Social célja, hogy mindenki cenzúra nélkül leírhassa a véleményét.

Trump azért döntött a saját média elindítása mellett, mert a 2021. január 6-i Capitolium elleni ostrom után letiltották a Twitter-oldalát. Nem sokkal később a Facebookon is kétéves eltiltást kapott.

A Truth Media leírása szerint az oldal célja a „nyílt, szabad és őszinte globális párbeszéd előmozdítása, anélkül, hogy bármilyen politikai ideológiát hátrányos megkülönböztetés érne”.

A felület jelenleg még csak Amerikában működik, de az oldal készítői biztosítanak mindenkit, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy a világ többi országában is elérhető legyen.

„A Truth Social vissza fog vágni a Big Technek, hogy megvédhessük a szabad véleménynyilvánításhoz való jogunkat” – írta Trump egy korábbi nyilatkozatban. „Az embereknek elegük van az elfogult közösségi médiából, mint a Twitter vagy a Facebook. És ez a számaikon is meglátszik.”

Az alkalmazás hétfőn este jelent meg az Apple App store-ban (az Apple cég alkalmazásvásárló felülete). Már az indulás napján hatalmas népszerűségnek örvendett. Olyannyira, hogy sok felhasználót várólistára helyeztek, illetve a türelmüket kérték a szerver „túlterheltsége” miatt.

Trump arra számít, hogy az új felület bevonzza több millió Twitter-követőjét, akik továbbra is kíváncsiak a tevékenységére. Különösképp, mivel tervei szerint 2024-ben ismét indul az elnökválasztáson.

Kiemelt képünk forrása: Truth Social

Iratkozzon fel hírlevelünkre