Varga Judit szerint Európa rossz irányba halad

Varga

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebok-bejegyzésben emlékezett meg Európa napjáról. Szerinte ez remek alkalom arra, hogy számot adjunk a kontinens jövőjével kapcsolatós vízióinkról.

„Európa hosszú ideje lejtmenetben van, és miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót” – írta az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

„Ezt nem engedhetjük meg!” Mi, magyarok, „tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!” – hangsúlyozta Varga Judit a bejegyzésben.

A miniszter emlékeztetett, hétfőn ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk a kontinens jövőjére vonatkozó víziónkról is.

Hozzátette: az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, és több mint 800 eseménnyel a párbeszéd legaktívabb tagja volt.

„Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket, gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére” – áll Varga Judit bejegyzésében.

(MTI)

Címlapkép forrása: Facebook/Varga Judit

Iratkozzon fel hírlevelünkre!