Nézőpont Intézet: Ideológiai szempontból megszűnt a Jobbik

Jobbik

A Nézőpont Intézet elemzési igazgatója szerint ideológiai szempontból kiüresedett a Jobbik, így nem tudja megszólítani a választókat.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, hogy a frusztráció, a helykeresés, a néppártosodás kudarca, a Jobbik szétesése és pártszakadás vezetett oda, hogy ma már csak néhány politikusa van a szervezetnek az első vonalban és egy kicsivel több a másodvonalban.

Hozzátette: mivel a Jobbik nem tudta rendezni a sorait, megmaradt tagjai összezártak és így jutottak el a “súlyos” választási vereségig, a Jobbik népszerűségének a mélypontjáig, amikor csak Jakab Péter, a párt elnöke és “néhány” embere van bent az Országgyűlésben.

Boros Bánk Levente kérdésre válaszolva elmondta azt is, a szexuális erőszak vádja általában távol áll a politikai élettől, hiszen vállalhatatlan és megengedhetetlen mind emberileg, mind pedig politikailag. Hozzátette, a Jobbikban a szexuális erőszak ügyét – vélhetően a közelgő választások miatt – megpróbálták eltussolni. Érdekes kérdés, hogy a párt elnöke tudott-e erről, és ha igen, akkor miért nem tett valamit és a történteknek miért nem lett személyi következménye – jegyezte meg.

Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy jogi segítséget és fizikai védelmet nyújtanak annak a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává. Azt mondta, hogy nem csupán Földi Istvánt, Kocsord egykori jobbikos polgármesterét terheli felelősség, hanem a pártelnököt is, aki szerinte megpróbálta eltussolni a botrányt, és párttársát is erre igyekezett rábírni.

(MTI)

Kaszab Zoltán: A Jobbik nem tudta átverni (volt) szavazóit

A címlapképen résztvevők a Tisztességes választásokat! Szabad sajtót! Demokráciát! címmel meghirdetett tüntetésen a Miskolci Szent István téren 2018. május 8-án. Forrás: MTI/ Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre