A Titkos Messiás szól hozzánk

Idén húsvétra jelent meg Pajor Tamás és ifj. Balogh Ferenc Titkos Messiás című dala. A Prédikátor új számának üzenete rést üt a nagypéntek látszólagos reménytelenségén, hogy az emmauszi útra kalauzoljon bennünket, ahol a váratlan várt vendéggel találkozhatunk, hallgathatjuk a szavait, láthatjuk, amint megtöri a kenyeret, és felismerhetjük őt egy olyan látással, amellyel egyedül a hit ajándékozhatja meg az embert. Ez a találkozás titkos, kívülről szinte nem is látszik. Mégis a valósága minden földi tapasztalatnál valóságosabb, amely igazodásra hív a Titkos Messiás személyéhez.

„Sokaknak a Messiás kiléte még titok, ezért a címben és a refrénben szereplő sorok a legszélesebb körben szeretnének bekopogni a szívek ajtaján. Az igazi és egyetlen Názáreti Jézus Krisztusról szóló üzenet a legeslegfontosabb, messze minden felett, és ma még inkább, mint valaha. Hiszem, hogy szólni fog hozzátok” – írta a Titkos Messiás című dalról Pajor Tamás, akit underground háttere ellenére ezúttal a 40-es évektől a 70-es évekig fénykorát élő, jórészt jazz harmóniákra épülő sztenderdnek világa babonázta meg.

A szövegíró klasszis ezúttal nem csak a szavak játékában mutatta meg a tőle szinte már természetesnek mondható virtuozitását, a szám zenéjét is jegyzi. „Ebből a témából hozott létre egy fantasztikus és korszerű hangzású alkotást szerzőtársam és barátom, ifj. Balogh Feri (Hidden Kingdom), aki helyenként az akkordokba is belenyúlt, és jól tette” – tárta fel a Kökény Attlia énekes által előadott dal születésének körülményeit a szerző.

„Ők nem tudják, hogy benn egy másik élet fénye gyulladt fel / És lángja éget / Ők nem tudják, ó nem, hogy látlak téged, titkos Messiás” – üzeni a refrén az emmauszi tanítványok különleges találkozásához hasonló valóság megtapasztalását. Mindezt 2010 legjobb férfihangjaként elismert énekes előadásában. A számos megaslágerben, sanzonban, filmbetétdalban testet öltött. Közkedvelt zenei stílus modern, mai hangszerelése összekapcsolja a különböző korosztályú generációkat a feltámadt Jézus Krisztus valóságában, aki ugyanaz tegnap ma és mindörökké.

 

Az igazi zene lélegzik – pontosabban: „lélekzik”

Pajor Tamás: A mű esztétikai értékénél az Úr fontosabb

Keresztény könnyűzenei világsiker a magyar életvédő dal – Pajor Tamás a Vasárnapnak

Fotó: Prédikátor/You Tube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!