Az Instagram teret enged a gyermekpornográfiának

Instagram

Az Instagram több bejelentés után sem távolította el a képeket, amelyek hiányos öltözetű gyerekeket mutattak.

A Meta cégcsoport, amelyhez az Instagram is tartozik, zéró toleranciát hirdet a gyermekek kihasználásával kapcsolatban.

Ennek ellenére az Instagramról több felhasználó jelentése után sem távolították el a posztokat, amelyek félig meztelen, illetve fürdőruhás gyermekeket tartalmaztak. A képekhez ráadásul rengeteg szexuális tartalmú hozzászólás is érkezett.

Az egyik eset kapcsán a The Guardian egy kutatót idéz, aki kipróbálta, mi történik, ha az Instagramon keresztül bejelent egy ilyen jellegű kéretlen tartalmat. A jelentett felhasználó kihívó poziciókba beállított gyerekekről osztott meg képeket. Az Instagram még aznap válaszolt a bejelentésre, miszerint „a magas forgalom miatt nem tudták kivizsgálni a szóban forgó felhasználó adatlapját”. Ugyanakkor „az automata rendszer szerint a felhasználó nem sértette meg a közösség irányelveit”.

A bejelentőnek pedig azt tanácsolták, hogy blokkolja vagy csak egyszerűen kövesse ki a számára nem szimpatikus oldalt.

Ehhez hasonló felhasználók egyébként a Twitteren is vannak, amelyek szintén nem vagy csak nagyon sok idő után kerülnek tiltásra.

A The Guardian szerint a jelenség nyugtalanító, mert azt mutatja, hogy a közösségi médián használható, alkalmazáson belüli jelentés gombok nem működnek megfelelően.

Ezzel szemben mind a Facebook, mind az Instagram előszeretettel távolít el és blokkol konzervatív tartalmakat különféle kifogásokra hivatkozva.

Újra elérhető Rákay Philip letiltott, LMBT-kritikus videója – persze nem a Facebookon

A Facebookon már az is tiltást ér, ha egy házassági fotón egy férfi és egy nő szerepel

Ezekre a szavakra ugranak a Facebook cenzorai

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre