Egyre több a keresztényellenes támadás Indiában

Idén április 23-ig 127 keresztényellenes támadást regisztrált a New Delhi-i United Christian Forum (UCF). Az esetekről az Aleteia közölt részletes beszámolót.

Az UCF egy ökomenikus emberijog-védő szervezet, mely a keresztényekkel szembeni erőszak ellen küzd Indiában. Április 15-én, nagypénteken a következő levelet küldték a Fides vatikáni hírügynökségnek:

„Több, mint kétezer évvel ezelőtt Jézust üldözték és keresztre feszítették. A világ egyes területein Jézus tanítványait még mindig üldözik. Például Indiában, ahol bizonyos csoportok – saját politikai érdekükben – gyűlöletet szítanak a kisebbségekkel szemben” – idézi az Aleteia, és hozzáteszi, hogy Indiában egyre több a keresztényellenes támadás.

Az UCF frissen közzétett jelentése szerint április 23-ig 127 támadás érte az ország keresztény közösségeit. Ezek 82 esetben csoportos támadások voltak, amelyek során 89 egyházi személyt – papot vagy lelkipásztort – bántalmaztak és fenyegettek meg, hogy további megtorlásban lesz részük, amennyiben nem függesztik fel egyházszervező munkájukat. Összesen 68 templomot támadtak meg, 367 nőt és 366 gyermeket sebesítettek meg.

Jelenleg 42 különálló esetet vizsgálnak különböző bíróságokon, hogy nem szegték-e meg a szabad vallásgyakorlásról szóló törvényben foglaltakat. A vizsgálatok nem az erőszakos támadók ellen indultak, hanem keresztény misszionáriusok és papok ellen, akiket „erőszakos hittérítéssel” vádolnak.

A fizikai és jogi fenyegetettség ellenére a keresztények száma az országban nem csökkent az utóbbi években. A legfrissebb felmérések szerint Indiában továbbra is 2-3 százalék a keresztény lakosság aránya. Az uralkodó hindu vallás mellett még az iszlám van jelen az országban, 14,2 százalékkal.

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre