Kaszab Zoltán: Nem kérünk a kioktatásból!

„Demokrácia addig van, amíg mi nyerünk.” A magyar politikát régóta figyelők megtanulhatták már ezt a tézist az SZDSZ idejéből és hiába jönnek az újabb és újabb, fájóbbnál fájóbb kudarcok, a balliberális értelmiség azóta sem tanul belőlük és ismét demokratikus problémákat emleget és az őket melegebb éghajlatra elküldő választókat sértegeti.

A legjobb látlelet ezekben a napokban a baloldali közösség állapotáról az a Facebook csoport, amelyben a Budapestről valamelyik vidéki faluba delegált ellenzéki szavazatszámlálók írják le tapasztalataikat. A magyar valósággal való szembesülés elképesztően durva érzelmeket hozott ki belőlük. Csak néhányat idéznék itt szó szerint:

Úgy szavaztak, ahogy a propaganda es a pap diktálta nekik. // Kedvesek voltak a falusiak. Nem politizálnak, mert nem értenek hozzá. Csak szavaznak, mert az kötelesség. És eldöntik a sorsunkat. // Megdöbbentő volt a kezek elhasználtságát látni, a remegést, a torzulásokat, a bőrbe ivódott olajat, sárt, a körmök alatti piszkot, a szegénységet műkörömmel és rengeteg arannyal eltakart szomorúságot. // Múltat idéző ez az egész, nem demokratikus és nem szabad. Inkább szomorú.

És a végére hagytam az egyik legfelháborítóbbat:

Rengetegen élünk vidékiek Budapesten, akik testközelből ismerjük ezt a világot és azért jöttünk el, mert irtózunk tőle. És évtizedek óta nincs politikai akarat ennek a világnak a civilizálására.

Ez történik tehát akkor, amikor a belpesti, magát értelmiséginek és mindenkinél okosabbnak gondoló szembesül a való élettel, a kókusztejes lattén, a biopiacon és a Kispál koncerten túli világgal – ahogyan azt a WMN egyik szerzője említette. 

Persze népi-urbánus szembenállás mindig is létezett, és a baloldali attitűdnek már a két világháború közötti időszakban a sajátja volt a mindent mindenkinél jobban tudás, ami aztán a Rákosi-diktatúrában tetőzött. Ez a mentalitás aztán a ’68-asok világszemléletével keveredve egy olyan elegyet hozott létre, amely azóta is mérgezi a hazai közvéleményt és generálja az újabb és újabb 2/3-okat a világot és a vidék Magyarországát értő jobboldalnak. Ennek a mentalitásnak a „gyermeke” a sötétben etetett vidéki gomba hasonlata, az EU-ban a „vegyünk fel még egy pulóvert” elmélete és a 7-es cikk szerinti eljárás választások után szinte azonnali megindítása is. 

És persze a tolerancia felkent bajnokait ilyenkor az sem zavarja meg, hogy éppen ők lesznek azok, akik képtelenek elfogadni, hogy mások másképp is tudnak gondolkodni. Persze, amíg a baloldali politikacsinálók és véleményvezérek megelégednek a választók hibáztatásával, mi nyugodtan hátradőlhetünk és készülhetünk a 2026-os újabb kétharmadra.

Kaszab Zoltán: A 2010 előtti világ készül vissza a hatalomba

 

Kaszab Zoltán: Megszűnt létezni az EU a mostani válságban

 

Kaszab Zoltán: Álhírekkel szerezne népszerűséget a baloldal

Címlapkép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre