Kaszab Zoltán: A 2010 előtti világ készül vissza a hatalomba

Ne hagyjuk, hogy újra tönkretegyék az országot!

Márki-Zay

Bármennyire is próbálta elhitetni az előválasztás után Márki-Zay Péter, hogy ő majd ellenzéket is vált, mára végleg kiderült, hogy szavai nem voltak igazak. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének nemhogy saját frakciót nem sikerült kiharcolnia, még azt sem sikerült elérnie, hogy a 2010 előtti világ leginkább emblematikus arcai ne jelenjenek meg újra az összefogás körül.

Ez utóbbi állítást nem csak az támasztja alá, ha a baloldali lista befutó helyein elkezdjük keresgélni azokat a neveket, akik 2006 óta mindig ott vannak. Sokkal inkább két olyan ügyet ajánlanék a kedves Olvasó figyelmébe, amely az elmúlt napokban borzolta a közvélemény kedélyeit.

Az egyik az úgynevezett Datadat-ügy, amelyet dióhéjban elég nehéz összefoglalni, de a lényeg annyi, hogy különböző digitális adatgyűjtési és kampányolási technikákkal a cég a gyanú szerint már az előválasztást is befolyásolta Márki-Zay Péter javára és ezt tervezi a vasárnapi választáson is. Az adatgyűjtési és adatkezelési módszerekkel kapcsolatban persze a törvényesség kérdése is felmerül, de ami igazán érdekes, hogy

a cég mögött Bajnai Gordon és Ficsor Ádám, a 2010 előtti baloldali világ két kipróbált háttér-, majd kirakatembere áll.

Bajnai Gordont nem kell részletesen bemutatni, Gyurcsány Ferenc kormányának 2006-tól oszlopos tagja volt, majd főnöke bukásával egy évre a miniszterelnök is lett belőle. Neve azóta is sokszor felbukkant különböző pártok, pártocskák és kormánybuktatási kísérletek környékén. Neki és Gyurcsány Ferencnek hű társa Ficsor Ádám, aki 2008-ban, mindössze 28 évesen lett Gyurcsány kabinetfőnöke, majd Bajnai Gordon kormányában pár hónapig a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszterré nevezték ki.

Nem kell különösebben részletezni, hogy ha valaki 29 évesen megkapja ezt az igen komoly bizalmi pozíciót, az milyen viszonyban lehet főnökével, főnökeivel.

Ők ketten tehát azok, akik a megújulás képviselőiként most Márki-Zay Péter kampányának technikai részleteiben segédkeznek.

Tanulságos a másik eset is, amely Anonymus kerületi korrupciós ügyeit leleplező videóiból rajzolódik ki. Ennek az ügynek sok szála van, de mi most egyet ragadjunk meg. A gyanú szerint ugyanis az a Patek Gábor, aki az MSZP XIX. kerületi vezetőivel ápol bizalmi viszonyt, a XVIII. kerületi DK-s vezetésű önkormányzatnál is intézhetett piszkos ügyeket és a Párbeszédes Szabó Tímea kampányának finanszírozásában is komoly szerepe lehetett. Hogy mindez miért érdekes?

Mert jól mutatja, hogy teljesen mindegy, hány pártra osztódik a baloldal, a háttérben ugyanazok a szereplők a legnagyobb egyetértésben menedzselik azokat a piszkos ügyeket, amelyek az anyagi hátteret biztosítják a politikusok túléléséhez.

Ezek alapján tehát a baloldali szövetség már jóval azelőtt létrejött, hogy azt nyilvánosan bejelentették volna. Sőt, valójában 2010 óta teljes folytonosság mutatható ki a valódi ügyintézők, szervezők és döntéshozók személyét illetően. Mindegy tehát, hogy éppen melyik epizódszereplőt teszik a kirakatba, a lényeg nem változik. Ne dőljön be tehát senki most vasárnap sem: ezek még mindig ugyanazok, akik egyszer már tönkretették ezt az országot.

Kaszab Zoltán: Álhírekkel szerezne népszerűséget a baloldal

 

Mindent felülmúl az ellenzék felelőtlensége

 

Kaszab Zoltán: Nem, a karlendítés nem fér bele

A címlapképen az ellenzéki összefogás jelöltjei láthatók az október 23-i megemlékezésen. Balról jobbra: Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András. Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre