Gerhard Müller bíboros: A két nem létezését Isten beleírta a Teremtés könyvébe

Az LMBTQ-ideológia gyerekekre és fiatalokra gyakorolt káros hatásairól adott ki közleményt Gerhard Müller regensburgi bíboros. A német Tichys Einblick oldalán megjelent véleményében a német bíboros a gender-propaganda politikában betöltött totalitárius hatalmi pozíciójára is utalt, valamint megerősítette a két nem – mint Isten teremtménye – létezését.

Március 27-én, vasárnap Németországban egy jól ismert gyerektévéműsor, a Die Sendung mit der Maus egy epizódot szentelt a transznemű embereknek és átalakulási folyamatuknak. A műsor felháborodást váltott ki a nézők és a szülők körében. A gender-ideológia népszerűsítése miatt vetített epizódra reagálva adott ki közleményt Gerhard Müller bíboros a német Tichys Einblick magazinnak – olvasható a The European Conservative oldalán.

Isten nőnek és férfinak teremtett bennünket

Az ember embernek születik, nem pedig állatnak, növénynek vagy nyersanyagnak

– ezekkel a szavakkal kezdődik Gerhard bíboros közleménye. Véleményében azt is hozzáteszi: mivel a férfi vagy a női szexualitás része a saját testünk megnyilvánulásának, lényegében nem változtathatunk rajta. Vagy pozitívan fejlődünk annak keretein belül, vagy – saját kárunkra – lázadunk ellene. A felnőtté válás folyamán a test és a lélek egységeként kell teljes szívvel elfogadnunk magunkat.

A férfi és női nem megkülönböztetésével kapcsolatban hangsúlyozza, hogy az mind az egyén, mind a társadalom szempontjából is pozitív. A két nem léte az előfeltétele annak, hogy két ember – az egymás iránti érzelmeik miatt – férj és feleségként a házasság intézményébe lépjenek; hogy ezután édesapává és édesanyává váljanak az Isten akaratából született közös gyermekeik révén.

A Hittani Kongregáció előző prefektusa szerint az LMBTQ-ideológia nem a magukat szexuálisan másnak érző egyének méltóságáról szól, hanem általában a két nem létezésének tagadásáról. Márpedig a két nem létezését Isten beleírta a Teremtés könyvébe

„A gender-propaganda totalitárius hatalmi pozíciót kapott a politikában, az igazságszolgáltatásban, az egyetemeken és a médiában, amely rombolja a vallásszabadságot, aláássa a jogállamiságot és lábbal tiporja a tudományos szabadságot”

– hangsúlyozza a német bíboros.

Ha a lélek és a test öncsonkítását – politikailag és ideológiailag is alátámasztva – önrendelkezésnek tartjuk, akkor súlyos bűnt követünk el az identitáskeresés folyamatában lévő gyermekek és fiatalok jóléte és üdvössége ellen.

A keresztény hit szerint a megkereszteltek Jézus Krisztusban Isten fiaiként és leányaiként értelmezik magukat. Istenben pedig Teremtőjüket és Megváltójukat látják, aki mindennek a kezdete és a vége – zárta sorait Gerhard Müller bíboros.

A német katolikus egyházvezető eredeti közleményét angol nyelven a The European Conservative oldalán is olvashatják.

Gerhard Müller bíboros: A nemek közötti különbségtétel az emberiség létezésének abszolút feltétele

A címlapképen: Gerhard Müller bíboros. Kép forrás: Wikipedia

Iratkozzon fel hírlevelünkre