Buborék – új, közös dal jelent meg a „szikrás” előadók közreműködésében

A „Buborék” a véleménybuborékok okozta lelki állapotot, életérzést adja vissza – írja a Kübler Dani, Végh Máté és Nagy Edit közreműködésében megjelent dalról Czinke Máté, aki szintén egyike az új, friss, ropogós, a Szikra Projekt által támogatott, most megjelent szám előadóinak. A négy művész a Szikra Akadémia alkotótáborában szerezte közösen a minden szempontból színvonalas, jól felépített éneket, amelynek a videóklipje a választások napján látott napvilágot. Lehet, hogy tudatos volt az időzítés?

„Mindennapi tapasztalatunk, hogy elbeszélünk egymás mellett, nem értjük meg egymást, mintha teljesen más világban élnénk. Sok esetben ez a közösségi média által személyre szabott buborékoknak »köszönhető«” – állítja a dal hátterét bemutatva Czinke Máté. Hozzátette: Ezek a virtuális buborékok komfortosnak tűnhetnek, de közben napról napra torzul a valóságértelmezésünk és így egyre inkább eltávolodunk egymástól.

A The Sign frontembere szerint

ez a kiváltó oka az egyre inkább jellemző „társas magány” jelenségének,

amikor akkor is egyedül érezzük magunkat, amikor (fizikai értelemben) sokan vesznek körül.

Jézus csinálta a legnagyobb rock and rollt a Földön – Czinke Máté énekes a Vasárnapnak

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos himnuszának egyik énekese – kibontva a szám üzenetét – állítja: a dal célja a tudatosítás azzal kapcsolatban, hogy amit nap mint nap nézünk a saját közösségimédia-felületeinken, az nem a valóság, hanem a mi személyes igényeinkre, vágyainkra, nézeteinkre szabott saját kis világunk, „buborékunk”, ami így nem több, mint illúzió.

A megjelent dal és a remek videóklip egyaránt elgondolkodtató.

Mindennapjaink valódi problémájára irányítja a figyelmet.

Hiszen ha annak lehetősége sincsen meg, hogy párbeszéd alakuljon ki az egyes társadalmi – vagy vallási – csoportok között, hogyan jöhet létre érdemi esélye a változtatás lehetőségének.

Fotó: Szikra Projekt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!