Törölte a Samsung a drag queen-hirdetést a muszlimok felháborodása miatt

A Samsung visszavonta azt a reklámot Szingapúrban, amelyben egy muszlim anya támogatásáról biztosítja drag queen fiát – az ismert előadóművészt, Vyla Virust – azután, hogy a muszlim közösség „megbélyegezte” őt. A közösségi média több muszlim felhasználója szóvá tette, hogy a reklám az LMBTQ-ideológiát népszerűsíti, és ez nincs jól.

A szingapúri muszlim közösség kikelt a Samsung reklámja ellen, amelyben egy muszlim anya drag queen „foglalkozású” fiát vigasztalja és biztosítja szeretetéről. „Ellenezzük a homoszexualitás és a transzneműség konzervatív társadalomba való beillesztésének ideológiáját” – írta a Facebookon az egyik felhasználó, Syed Dan. Egy másik felhasználó, Muhammed Zuhaili azt írta:  videó zavart okozott és kérdéseket vetett fel a muszlim közösségben.

A dél-koreai techóriás később törölte a videót minden nyilvános platformjáról. „Elismerjük, hogy ebben az esetben hibáztunk” – írta a vállalat szerdai Facebook-bejegyzésben.

A helyi LMBTQ-közösség tagjai azonban csalódottságuknak adtak hangot a reklám törlése miatt. „Annyira megerősítő volt” – nyilatkozta Hilmi, egy helyi LMBTQ+ központ vezetője a BBC Newsnak. „Queer maláj férfiként szomorúan látom, hogy a videót, amely a feltétel nélküli szeretetet fejezi ki, eltávolítanak egy konzervatív értékeket valló csoport társadalmi nyomására” – tette hozzá.

Iratkozzon fel hírlevelünkre