Kiáll a gyermekeknek szervezett drag show-k mellett a demokrata kongresszusi képviselő

Egy Illinois állami demokrata kongresszusi képviselő bevallása szerint nem bánja, hogy korábban drag show-kat szervezett gyermekek részére. A Libs of TikTok közösségimédia-oldalán keresztül korábbi fotókat tett közzé Sorensenről, aki 2021-ben Illinoisban drag queen-nek öltözve tartott előadást gyermekeknek.

„Nem” – mondta Eric Sorensen képviselő a Fox News Digital által nemrégiben megszerzett videóban, amikor arról kérdezték, megbánta-e, hogy drag show-kat rendezett gyerekeknek.

Forrás: X/Libs of TikTok képernyőfotó.

 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy segíthettem egy ifjúsági drag eseményt vezetni az Illinois állambeli Moline városában. Szeretem azokat a gyerekeket, akiket óvatosan a szélbe dobnak, hogy önmaguk legyenek. Annyira szeretem a városomat és a benne élőket!” – írta a Eric Sorensen a Twitteren 2021. június 5-én.

Sorensent 2022-ben választották meg demokrata kongresszusi képviselőnek 52 százalékos támogatottsággal, szemben a 48 százalékot szerzett republikánus vetélytársával, ellenben idén a párt által sebezhetőnek ítélt 28 képviselőházi demokrata közé sorolták.

Közösségi médiában megjelent bejegyzései szerint a képviselő hivatalba lépése óta és azt megelőzően Sorensen többször is támogatásáról biztosította a drag show-kat — a fiataloknak is.

Forrás: X/Congressman Eric Sorensen képernyőfotó

„Utálom megtörni a szélsőséges republikánusokat, melegen nőttem fel anélkül, hogy bárki is elvitt volna egy drag show-ba” – írta tavaly februárban a Twitteren Sorensen, aki egyébként az állam első nyíltan meleg kongresszusi képviselője.

Egy másik, tavaly februári tweetben a politikus azzal érvelt, hogy a választóknak harcolniuk kell a republikánus „szélsőségesség” ellen, miközben arra mutatott rá, hogy Kentucky szándéka betiltani a drag műsorokat az iskolák közelében.

A Fox News Digitalnak adott megjegyzésében az Országos Republikánus Kongresszusi Bizottság „szélsőbaloldali radikálisnak” nevezte Sorensent. A politikus kampányát többek között egyébként az éghajlatváltozáras és az abortuszhoz való hozzáférésre építi.

Forrás: foxnews.com

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre