GRETA az igazi kincsről énekel

Greta a múlhatatlan szerelmről énekel

A Debreceni Dics-Suli dicsőítő előadói között oszlopos tagnak tekinthető GRETA (Fridvalszki Gréta). Az Igazi kincs című száma néhány hete látott napvilágot. A szívtől szívig szóló dal dinamizmusa azonnal a szívünkbe lopja magát. Noha az ének szövege éppen csak utal rá, de az előadó korábbi szerzeményeit ismerve bizonyosak lehetünk abban, hogy a dal központi tematikáját adó szerelem több, mint ami két ember között létezhet: ez az igazi, múlhatatlan kincs csakis Isten és ember között jöhet létre.

A Sziklára építs című új album részeként jelent meg GRETA Igazi kincs című száma. A szerelem, amelyről a dal szól Isten örök szeretetét énekli meg. Ez a szeretet nem múlik el, hűséges, amely biztonságot, valódi otthont jelent azok számára, akik ezt az isteni szerelmet befogadják az életükbe. 

„Tőled van minden, elnyerted szívem, tiéd az érdem, rád vágyik lelkem! Szerelmed, Istenem, átsegít mindenen, felülmúlja vágyaim, a legmerészebb álmaim” – halljuk a refrénből, amely a dicsőítő szív őszinte megnyilvánulása. GRETA dala megvallja, hogy Isten terve és akarata jó és tökéletes. Isten jobban szeret bennünket, mint mi saját magunkat. Aki ezt a szerelmet megkóstolja, biztosan nem adná oda semmiért senkinek, mert az igazi kincs.

„Szeretnék Istennel hatással lenni az emberekre, a médiában, a zenén keresztül. Isten használ bennünket, és hiszem, hogy a zenét is akarja használni. Az volt a vágyam, hogy minél több emberrel tudjak beszélni. Erre jó a zene, ami ott van a buszon, a szupermarketekben, ott van mindenhol. Ezért elindultunk ezen az úton. Ez az Isten projektje, Ő viszi, Ő nyitja az ajtókat – osztotta meg Fridvalszki Gréta gondolatait a saját zenei küldetéséről.

Az énekesnő szerint azt kell a zenében továbbadni, amit az ember kap Istentől, nem szabad ezt túlbonyolítani. Jelentek meg már saját számai angol nyelven is – Johnny K. Palmer fordításában – mert ilyen módon még több emberhez képes eljutni a dalokban megfogalmazott üzenet.

Az Igazi kincs bekerült az idei A Dal 2022 beválogatott számai közé. Ezek szerint a január végétől induló élő zenei válogatóban még lesz alkalmunk szurkolni az előadóért – és ezért a szuper énekért egyaránt.

 

 

 

Azapeet hittel teli dala bátorítás a legreménytelenebb helyzetekben

Bari Laci kőkemény a Kőszikla című dicsőítő dalban

A kiemelt kép forrása: Greta (Facebook)

Iratkozzon fel hírlevelünkre