A francia rappert dühíti, ha felköszöntik a születésnapján vagy boldog új évet kívánnak neki

boldog

A kongói származású francia rapper, Maitre Gims december 31-én arra kérte rajongóit, ne kívánjanak neki boldog új évet, mert az szembemegy a vallásával.

Maitre Gims egy friss Instagram-videóban arra szólította fel a rajongóit, hogy ezentúl ne írjanak neki újévi jókívánságokat, mivel az nem része a muzulmán hagyománynak. Csakúgy, mint a születésnapi köszöntések, amelyek Gims-nek nem jelentenek többet, mint hogy egy évvel közelebb került a halálhoz.

Gims a következőt mondja a videóban:

„Kérlek, kíméljetek a boldog új évet és hasonló üzenetektől. (…) Soha nem válaszolok ezekre, mégis folyton írtok, még februárban is. Főleg ti, muzulmánok, hagyjátok ezt abba.”

A rapper hozzáteszi, hogy a legtöbb üzenet muzulmán rajongóktól érkezik, akiket többször is felszólít, hogy ne kívánjanak másoknak se boldog új évet, se boldog karácsonyt, mert ezek nem tartoznak a vallásukhoz. A videóban kitér arra is, hogy az igazi muzulmánok nem ünnepelhetnek se hálaadást, se karácsonyt. Ugyan megemlíti, hogy tiszteletben kell tartani, ha más kultúrákban megünneplik ezeket, de „Mustafáék” ne állítsanak otthon karácsonyfát, mert ez nem az ő ünnepük.

Francia jobboldali politikusok szerint aggodalomra ad okot közéleti szereplők ilyen szélsőséges iszlamista megnyilvánulása. Julien Odoul, a nemzetgyűlés szóvivője Twitter-bejegyzésében azt írta, csodálkozik, hogy a videóklipek forgatása közben nem jön elő Gims-ből a mélyen hívő muzulmán.

Azok ugyanis aligha felelnének meg a saría előírásainak, mivel tele vannak alkohollal és hiányos öltözetű hölgyekkel.

Forrás: Valeurs Actuelles

Kiemelt képünk forrása: YouTube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre