Nem hajlandó eltávolítani a bibliai idézetet a keresztény seriff

„Nem mondok le a keresztény hitemről” - jelentette ki a seriff, akit vallásellenes aktivisták bepanaszoltak, amiért irodája falán egy bibliai idézet olvasható. A vallásellenes csoportnak egyébként nem ez volt az első ilyen akciója.

Nem távolítják el a verset

Megtagadta a bibliai vers eltávolítását a hivatal faláról egy seriff, Jody Greene, az Egyesült Államokban. A Filippieknek írt levél egyik verse a Freedom For Religion Foundation (FFRF) nevű szervezetet zavarta, ami az állam és az egyház szétválasztásáért kampányol. Gyakran azonban szélsőségesen vallásellenes megnyilvánulásaik vannak. Korábban egy másik seriffet is bepanaszoltak, aki imafelhívásokat, bibliai idézeteket és más vallásos tartalmú üzeneteket is megosztott közösségi oldalán.

Az ateisták perelnek

Alabamában azért indított pert ateisták egy csoportja, mert a szavazáshoz szükséges regisztrációs lapon szerepel az „Isten engem úgy segéljen” mondat. A perben a Freedom From Religion Foundation volt segítségükre. Azt akarták elérni, hogy a formanyomtatványokat úgy készítsék el, hogy az megfeleljen azoknak is, akik nem tudnak felesküdni Istenre.

Ugyanez az alapítvány, az FFRF volt egyébként az is, amelyik 2019-ben azt akarta elérni a floridai Brevard megyében, hogy eltávolítsák a rendőrautókról az „Istenben bízunk” feliratokat (In God We Trust). Az ottani seriff azonban megtagadta ezt. Nem volt hajlandó behódolni a vallási kisebbség előtt már csak azért sem, mert ez a mondat a mottója nem csak Florida államnak, de az Egyesült Államoknak is.

Most Észak-Karolinában szintén ellenállt a seriff a vallásellenes csoport követelésének. Kijelentette, hogy nem mond le keresztény hitéről, és nem távolítják el a verset.

Kép forrása: Columbus County Sheriff’s Office Facebook oldala

Alkotmányellenes kereszténység

Az FFRF egyébként azzal érvelt, hogy a „Mindenre van erőm Krisztusban” idézet kirekesztő, és a kereszténység alkotmányellenes támogatását jelenti, mivel elidegeníti az amerikaiak 24 százalékát, akik nem vallásosak. A seriff, Jody Green azonban ezt visszautasította. Mint mondta, a Szentírás nagyon motiváló számára és munkatársai számára is. Ez a vers az egyik kedvenc bibliai versem, mondta hozzátéve, hogy a seriff irodában keményen dolgoznak, és amikor komoly akcióra készülnek mindig csoportos imával kérik Isten segítségét. Megjegyezte, szerinte politikai motiváció áll a panasz mögött, hiszen már számtalan képet rakott ki az iroda közösségi oldalára, amelyeken látszódik az idézet, mégis csak most, a választás közeledtével kezdték el támadni.

Ez egy politikai trükk – jelentette ki. Mint mondta, vannak, akik olyan személyt akarnak itt látni, akit irányítani tudnak. A vállalatok közben dollárszázezreket költenek motivációs órákra. Az én motivációm minden idők legnagyobb motivációs szónokától, Jézus Krisztusról származik. Több Jézusra és kevesebb politikára van szüksége az embereknek – jegyezte meg. Hozzátette: hadd mondjam ki világosan: nem fogok lemondani álláspontomról és keresztény meggyőződésemről.

(V4NA)

Kiemelt kép forrása: Columbus County Sheriff’s Office Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre