Erősödő LMBTQ+ lobbi Peruban: lázadnak a szülők

Választási ígéretei ellenére a szocialista jelölt, Pedro Castillo abortuszpárti aktivistát jelölt ki a kormány élére. 2021 év végén pedig megkezdődött a szülőktől független, iskolai szexuális felvilágosító program kidolgozása.

Tavaly nyáron kiélezett küzdelemben, kevesebb mint 0,3 százalékos különbséggel a baloldali Pedro Castillo nyerte a perui elnökválasztást jobboldali riválisával szemben. A szocialista jelölt akkor még azzal kampányolt, hogy elnöksége alatt ellenezni fogja az abortuszt, valamint az LMBTQ+ ideológia terjesztését. Pár hónap elteltével azonban úgy látszik, mindez csupán üres ígéret volt.

A szemléletváltás akkor állt be, amikor Castillo tavaly októberben Mirtha Vásquez feminista és abortuszpárti ügyvédet nevezte ki a kormány élére. Vásquez a baloldali Frente Amplio párt képviselője, 2020 novembere és 2021 júliusa között a parlament elnöke volt.

Nem sokkal azután, hogy Vásquez miniszterelnök lett, az oktatásügyi miniszter egy úgynevezett „útmutatót adott ki a teljes körű szexuális oktatás bevezetésére”. Novemberben több szülő is tüntetett az intézkedés ellen, ugyanis az „útmutató” a megkérdezésük nélkül jött létre. A perui törvény értelmében azonban a szülőknek alapvető joguk tudni és eldönteni, hogy a gyermekük milyen szellemiségű szexuális felvilágosításban részesüljön.

Az Asociación Origen szervezet igazgatója, Giuliana Caccia Twitter-oldalán elítélte a kormány intézkedését, és éles kritikát fogalmazott meg Pedro Castillo elnökkel szemben. Ezt követően több életvédő és családpárti szervezet csatlakozott hozzá hasonló posztokkal.

Caccia a következőt írta:

„Az oktatási minisztérium a kiterjesztett szexuális oktatás útmutatóját a szülők belevonása nélkül dolgozta ki, ezzel megtagadta tőlük egy alapvető jogukat.”

A napokban pedig két szülőjogi szervezet aláírásgyűjtő kampányt indított az ellen, hogy a gyerekeket a szüleik tudta nélkül „ideológiai kiképzésben” részesítsék, valamint, hogy a szülőket megfosszák attól az a alapvető joguktól, hogy gyermekeik a saját elveiknek és értékrendjüknek megfelelő oktatást kapjanak.

Forrás: Pro Vita e Famiglia

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre