Több mint 26 ezer ajándékcsomag készült az Adni Öröm! akcióban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország 25. Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója eredményeképpen 2021-ben 188 tonna élelmiszerből készültek ajándékcsomagok, amelyeket a szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttat a rászorulóknak - közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

Mint közleményükben írják: Idén az előző évektől eltérően már jóval korábban, december 1-jén elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös, Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója: az adománykártyákat ettől a naptól kezdve 137 üzletünkben, valamint a SPAR Online shopban is meg lehetett vásárolni.

Az adakozók a www.adniorom.hu felületén egy virtuális adventi naptáron folyamatosan nyomon követhették, hogy az adott napon mennyi összeg folyt be az adománykártyákból. Felnyitni egy-egy ilyen kis ablakot, s mögötte látni, hogy naponta több százezer forint érkezett be a nemes célra, szívmelengető érzés, és külön örömmel tölthette el azokat, akik ilyen módon maguk is hozzájárultak a legszegényebbek ünnepéhez.

A SPAR és INTERSPAR üzletekben pedig több tízezer vásárlónk személyesen adta át a családoknak szánt felajánlását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyszínen jelen lévő több ezer önkéntesének: az így összegyűjtött 188 tonna tartós élelmiszerből 26 ezer ajándékcsomag készülhetett karácsonyra

– idézi a közlemény Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője szavait.

Az áruházakban személyesen átadott élelmiszereken túl a vásárlók több mint 12 millió forint felajánlással járultak hozzá adománykártyákon keresztül a jótékonysági kezdeményezéshez.

„Rászoruló családok, egyedül maradt, nehéz körülmények között élő idősek, fogyatékos gyermeket nevelő szülők és hajléktalan emberek kapják a szeretetszolgálat által összeállított élelmiszercsomagokat, amelyeket még az ünnepek előtt kézbesítenek munkatársaink és önkénteseink” – mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.

 

(MTI)

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Kiemelt képünkön Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége és Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője látható a szeretetszolgálat és a Spar Magyarország közös karácsonyi Adni Öröm! akcióján Budapesten a Batthyány téri Spar üzletben 2021. december 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre