A fővárosi közműcégek vezetője „a milliárdosok luxuséletét éli”

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, hogy Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Pintér Gábor a frakció képviselője.

Kifejtette: a fővárosi cégek életében az elmúlt év az átalakítás időszaka volt, több cég összeolvadásával létrehoztak egy gigaholdingot, a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t. Ennek élére

Karácsony Gergely főpolgármester azt a Mártha Imrét nevezte ki, aki a „Gyurcsány-korszakban” gazdagodott meg, és aki napjainkban, a közműholding élén is „a milliárdosok luxuséletét éli”. Mindeközben a cég vezetőjeként, emberek százait tette utcára – hangsúlyozta Pintér Gábor.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy az előző közgyűlésen interpellációval fordult Karácsony Gergelyhez számon kérve a fővárosi cégeknél történt tömeges elbocsátásokat. A főpolgármester viszont vagy kitért a kérdések elől, vagy nem válaszolt – közölte.

Pintér Gábor azóta Mártha Imre javadalmazásáról, esetleges prémiumairól, kivett szabadságairól újabb kérdésekkel fordult Karácsony Gergelyhez. A főpolgármester azonban – mint Mártha Imre munkáltatója – mostanáig sem válaszolt ezekre a kérdésekre. A fővárosi Fidesz-KDNP-frakció továbbra is várja, hogy kíván-e bármit is tenni Mártha Imre ügyében a főpolgármester – mondta Pintér Gábor.

Kérdésre reagálva Pintér Gábor felhívta a figyelmet: a Mártha Imre által vezetett BKM Budapesti Közművek Zrt.-t azért hozták létre, hogy milliókat, akár több száz milliót spóroljanak meg a fővárosi önkormányzat költségvetésében. Ráadásul az elbocsátások mellett ilyen, „luxusnyaraláson” készült fényképeket, videókat látni a fővárosi cég vezetőjéről több mint provokatív – jelentette ki a kormánypárti képviselő.

 

(MTI)

Újabb szolgáltatás színvonala romlik Budapesten

 

A baloldalnak mindent lehet

 

Milliárdos osztalékot fizethet ki a főváros

Kiemelt képünkön Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója látható az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre