Úr s király a Föld felett

Bár véget ért az Eucharisztikus Kongresszus, Jézus, ígéretéhez híven, köztünk maradt – hallhatjuk a világméretű szentségimádás meghívó videó üzenetében. Az esemény megszervezéséből jól tapasztalható, hogy, amire éveken át készült a keresztény világ és benne a magyarországi katolikusok, nem pusztán csak egy egyhetes rendezvényről szól. A lelki építkezés és az Istentől kapott kegyelmi ajándékok megtapasztalása, a Jézus körül kialakult szorosabb testvéri közösség ápolása megmarad. És ez így is van jól.

Ő Úr s Király a föld felett – ezzel, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszából kölcsönzött mondattal hívnak meg bennünket, hogy november 20-án, Krisztus Király ünnepének, egyben az egyházi év utolsó napjának előestéjén, a világ ezernyi pontján kapcsolódjunk be a kontinenseken is átívelő szentségimádásba.

Elmondhatjuk, hogy a pandémia miatt egy egész évvel meghosszabbodott, a budapesti kongresszusra felkészítő idő alatt már valóban szokássá lett, hogy Úrnapján és így, advent kezdete előtt közösen imádjuk az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust. Ezt megtehetjük közösségben vagy akár az otthonunk csendjében is.

Dicsőítés az Eucharisztia jelenlétében

Tegyük ezt most kilencedik alkalommal ismét közösen egy óra szentségimádásban, vagy otthon végzett imával

november 20-án, Krisztus Király ünnepének előestéjén a világ ezernyi pontján

– buzdít a videó üzenetében Fábry Kornél atya, aki a NEK titkári feladatait látta el.

A világméretű „akcióhoz” – de helyesebb passziót említeni ez esetben, hiszen ebben az esetben is az Úr az aktív, aki cselekszik az életünkben – a corpusdomini.iec2020.hu oldalon csatlakozhatunk, ahol fontos, hogy regisztráljuk magunkat! Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy megkeressük a honlap térképén, hol szerveznek a közelben ilyen szentségimádást, és ahhoz csatlakozhatunk. Amennyiben ilyet nem találunk, mi magunk lehetünk szervezői egy efféle szép alkalomnak.

A rendezvényről megtudható, hogy eddig már 1050 helyszín kapcsolódott a kezdeményezéshez, amely nem zenei műfajhoz kötött esemény. Istent dicsérhetjük orgonával, gitárokkal, de akár rózsfüzér vagy zsolozsma imádkozásával is. 

Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával – halljuk a meghívó üzenetben.

 
 

 

 

Az eucharisztikus kongresszus nem ér véget: folyt. köv.

Kuporodjunk előbb Jézus lábaihoz!

Tápláló szent kenyér – az Oltáriszentségről szóló dal bejárta a Kárpát-medencét

A kiemelt kép forrása: Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt eseményeként tartott gyertyás körmenet résztvevõi az Andrássy úton 2021. szeptember 11-én.MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre