Márki-Zay a globalizmus jelöltje

Igaza volt Karácsony Gergelynek akkor, amikor visszalépését követően arról beszélt: a baloldali politikára nincs igény ma Magyarországon. A főpolgármester azonban abban tévedett, hogy gyakorlatilag már jobb- és baloldali felosztás sem nagyon létezik a politikai térben – és ez nem csak Magyarországon van így.

A teljes európai és világpolitikai tér átalakulóban van, ezt több tényező alapján is jól láthatjuk. Hogy a folyamat pontosan mikor indult, azt az eszmetörténészek tudnák megmondani, az első kézzelfogható jelei azonban 2005-ben látszódtak, amikor Németországban az addigi törésvonalakat felrúgva közös kormányzásba kezdett a jobb- és a baloldal legnagyobb pártja. Beszédes, hogy Németországban a CDU/CSU és az SPD az elmúlt 16 évből 12-t töltött koalícióban, és ez ki is rajzolta az új törésvonalat, nemcsak a német, hanem a teljes európai és világpolitikában:

ma a jobb- és baloldali pártok harca helyett sokkal inkább a patrióta és a globalista erők küzdelméről beszélhetünk.

Ez egy sor más európai országban is megjelent, ahol a klasszikus kereszténydemokrata formációk középre, a globalista körökhöz kezdtek el húzni, és helyüket átvették a patrióta pártok, amelyekre komoly társadalmi igény mutatkozik. A folyamat Hollandiától Németországon át Spanyolországig számos európai országban lezajlott, és Donald Trump volt amerikai elnök Republikánus Párton belüli sikere is ennek tudható be.

Hogy a törésvonalak mennyire mások ma, mint arról Karácsony Gergely beszélt, jól mutatja a V4-ek eddigi együttműködése is. A négy ország miniszterelnökének pártjai négy különböző politikai formációban foglaltak helyet például az Európai Parlamentben, ennek ellenére

a kormányfők a patrióta politika elvei mentén tökéletesen megértették egymást, sőt, lelkesen támogatták a másik munkáját és céljait.

Ez a törésvonal pedig mára a magyar politikába is begyűrűzött, és ezt jól mutatja a baloldali előválasztás eredménye. Kétségtelen ugyanis, hogy Márki-Zay Péternek – szavakban legalábbis – vannak jobboldali gondolatai, a programjában megfogalmazottak ugyanakkor számos ponton egybevágnak például az Európai Egyesült Államokat hirdető Dobrev Kláráéval. Az a tény pedig, hogy éveket töltött külföldön, és 2019-ben az amerikai külügyminisztériumban tárgyalt ellenzéki politikusként,

a globalista erők tökéletes jelöltjévé teszi Márki-Zayt.

Ne dőljünk tehát be a mostani, jobboldali fülek számára sokszor negédes szavaknak. Márki-Zay Péter nem a patriótákkal, nem az országvédők közösségével van, hanem a globalizmust hirdetőkkel. Ráadásul ne legyenek kétségeink: Márki-Zay már azzal, hogy elindult az előválasztáson, legitimálta a 2010 előtti világot, így nehéz lesz tömegekkel elhitetnie magáról, hogy legalább akkora távolságra van Gyurcsánytól, mint a jelenlegi kormánypártoktól.

 

Mindent felülmúl az ellenzék felelőtlensége

Kiemelt képünkön Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere (Mindenki Magyarországa Mozgalom) beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. MTI/Mónus Márton 

Iratkozzon fel hírlevelünkre