Jakab Péter, az ösztönlény

A megvanirva.hu-n megjelent írásában Köntös László református lelkész a radikális jobboldaliból baloldalivá vált párt elnökének, Jakab Péternek személyét és kereszténységét veszi górcső alá, különös tekintettel annak hétfői kijelentéseire.

Köntös László kiemeli, hogy ugyanez a Jakab Péter nem sokkal korábban, Ferenc pápa látogatása kapcsán azt mondta: „reméljük, hogy Ferenc pápa meghallotta annak a többmillió magyar embernek az imáját, akik nap mint nap azért rimánkodnak, hogy véget érjen ez a rémálom és végre a valódi keresztényi béke és szeretet mellett jólét és a szabadság köszöntsön a sokat szenvedett népünkre! Jómagam – a keresztényszociális néppárti Jobbik elnökeként – azt ígérhetem, hogy továbbra is meghallgatjuk és szolgáljuk a népet és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra.”

A kereszténység összefoglaló fogalmának jelentésrétegei kétségkívül elég széles kört ölelnek fel, ám a kör nem határtalan – hívja fel a figyelmet Köntös László, aki szerint biztosan állítható, „hogy amit a Jobbik, egy állítólagos keresztényszociális néppárt elnöke mondott Orbán Viktornak, nem fér bele a kereszténységbe”.

Mint keresztény ember, kikérem magamnak – szögezi le írásában.

A szerző szerint Jakab Péterből megszólalt az „emberalatti ösztönlény”. Írása végén kitér arra is: a Jobbik elnöke pártja nevében mondjon azt, amit csak akar, de megszólalásaiból hagyja ki a kereszténységet.

Így működik a liberális érzelmi befolyásolás

Kiemelt képünkön Jakab Péter. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre