Negyven napig imádkoznak a budapesti nőgyógyászati klinika előtt

Szeptember 22-én elstartolt Budapesten a 40 nap az életért. Negyven napon át éjjel-nappal keresztények imádkoznak a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt azért, hogy „a babák megszülethessenek”. Az abortusz ellen való kiállás egyben felhívás mindenki számára: bárki csatlakozhat a nonstop jelenléthez.

A nemzetközileg vezényelt 40 napos kampány 2007 óta hirdet világszerte böjtöt és imádságos kiállást azokon a helyeken, ahol abortuszokat végeznek, nőgyógyászati klinikák előtt, abortuszklinikák előtt. A kezdeményezés az elmúlt másfél évtizedben már 63 ország több mint 1000 városába jutott el. A 40 napos böjt és imalánc eredményei magukért beszélnek.

2007 óta 114 abortuszközpontot zártak be, 222 abortuszklinikai dolgozó mondott fel az ő hatásukra, valamint közel húszezer kisbaba életét mentették meg.

A kampány egyik leghíresebb története Abby Johnsonhoz köthető. Johnson 8 éven át vett részt abortuszok elvégzésében, ám egy alkalommal, mikor egy ultrahangos magzatelhajtáshoz hívták be segédkezni, látta, ahogy a 13 hetes magzat menekül az őt meggyilkolni készülő eszköz elől. Johnson néhány nappal később kilépett az abortuszóriás Planned Parenthoodtól, döntését pedig a 40 nap az életért kampány résztvevői szüntelen imádságainak tulajdonítja. Abby Johnson azóta világszerte az életvédelem egyik leghíresebb arcaként ismert.

Szeptember 22. és október 31. között a budapesti Hugonnai Vilma téren is jelen lesznek a keresztények, hogy a nap 24 órájában imádsággal, böjttel vagy akár csak csendes jelenléttel álljanak ki és küzdjenek a még meg nem született babák életéért.

A szervezők egy órákra lebontott online naptárba várják azoknak a regisztrációját, akik szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez, és kiemelték: segítséget is tudnak nyújtani a válsághelyzetbe került anyáknak.

Johnson tanúsága szerint azokon a napokon, amikor a keresztények a klinika előtt imádkoztak, drámaian lecsökkent az elvégzett abortuszok száma.

 

A Vasarnap.hu jelenlétével is támogatja a 40 nap az életért kampányát.

 

„A gyermeked megölése soha, semmire nem megoldás!” – Abby Johnson a Vasárnapnak

700 magzatot abortált, ma megtért életvédő

Séta az életért: Elindult az életvédő menet a budapesti Hősök teréről

 

Kiemelt képünk forrása: semmeleweis.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre