Homoszexuális riporterrel próbálták zavarba hozni Szijjártó Pétert

Szeptember 22-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán tett közzé egy, a CNN-nek adott videóinterjút, amelyben a gyermekvédelmi törvényről, az előválasztásról és Magyarország EU-s szerepéről kérdezték.

Korábban, július 14-én Szijjártó Péter egyszer már megkísérelte elmagyarázni a magyar gyermekvédelmi törvény lényegét a CNN-en. A csatorna ezúttal más eszközhöz nyúlt: egy saját maga által is bevallottan homoszexuális riportert „ültettek le” a magyar külügyérrel szemben, aki a törvény szövegével próbálta zavarba hozni őt – teljesen sikertelenül.

A riporter rögtön azzal a kérdéssel kezdett, hogy őt, aki egy másik férfival él homoszexuális kapcsolatban, pedofilnak tartja-e Szijjártó. A külügyminiszter válaszában leszögezte, hogy a törvény csupán a gyermekek szexuális nevelésére vonatkozik, a magyar állam nem szól bele a felnőtt emberek nemi életébe, valamint a törvény nem azonosítja a pedofiliát a homoszexualitással.

A riporter felvetette azt a kérdést is, hogy ha Magyarországon a kiskorú beleegyezésével már tizennégy éves korban létesíthető szexuális kapcsolat, az állam miért nem erre az életkorra határozta meg a korhatárt a gyermekek szexuális nevelésére vonatkozóan. Szijjártó Péter úgy válaszolt: a magyar törvények szerint tizennyolc év a nagykorúság korhatára, eddig az életkorig senki nem hozhat komoly döntéseket a szülei beleegyezése nélkül. Éppen ezért – magyarázta – Magyarországon tizennyolc éves korig a gyermekek szexuális nevelése a szülők kizárólagos joga. A miniszter újra hangsúlyozta: tizennyolc éves kor felett mindenki saját maga dönti el, kivel él nemi életet.

Ezután a riporter az előválasztásról és az ellenzéki közös jelöltről kérdezte Szijjártó Pétert, aki szerint a kormánypártnak nincs oka az aggodalomra: a 2022-es választásokon arról fognak dönteni a magyar emberek, hogy szeretnének-e visszatérni a 2010 előtti államadósságok, munkanélküliség és magas adók országába, vagy folytatni kívánják azt az utat, amelyen 2010-ben, az Orbán-kormánnyal újra elindult az ország.

Szijjártó az ország EU-s szerepével kapcsolatban elmondta: Magyarország, és így a kormánypárt érdeke is az Európai Unió erősödése, ami a tagállamok erősödésével érhető el. Ezért is fontos, hogy az ország megőrizze szuverenitását, és erős államként egy erős unió tagja legyen – szögezte le a CNN riporterének.

A videóinterjú itt tekinthető meg.

Kiemelt képünk forrása Szijjártó Péter Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre