Az alkalmatlanok előválasztása

Karácsony Gergely

A 2019-es kampányban sokszor hangzott el Karácsony Gergelyről, hogy alkalmatlan Budapest vezetésére. Erre figyelmeztettek a jobboldali politikusok, a város működését ismerő szakértők és sok politológus is. Most a teljes ellenzékről derült ki ugyanez.

Karácsony 2019. őszi, lassan két évvel ezelőtti győzelme után még jobboldali körökből is érkezett olyan kritika, amely szerint túlságosan is azt hangsúlyozták a jobboldalon, hogy a Párbeszéd társelnöke, Zugló akkori polgérmestere alkalmatlan Budapest vezetésére. Az azóta eltelt idő valószínűleg már a rá szavazók nagy részének is bebizonyította, hogy az akkori kampányban megfogalmazott kritikai állítás nem volt igaztalan. A kudarcos közbeszerzések, az egymásra csúszó beruházások, a közlekedési káosz, vagy éppen a méhlegelők sajnos mind-mind azt bizonyítják, hogy igaza lett azoknak, akik úgy vélték, Karácsony Gergely alkalmatlan Budapest vezetésére. Kár, hogy ahhoz, hogy ez mindenki számára világosság váljon, arra volt szükség, hogy a többség megválassza őt a főváros élére. Öröm az ürömben, hogy az ellenzék mintha tanulna a hibából, és valamilyen okból úgy döntött, hogy

a 2022-es országgyűlési választás előtt nem árul zsákbamacskát, és már a kampány kezdetén bizonyítékot szolgáltat az alkalmatlanságára.

Teszi mindezt most épp az előválasztás körüli hercehurcával. Adott egy informatikai program, amelyről kiderül, hogy pénteken, vagyis az egész procedúra kezdete előtt egy nappal, az utolsó teszteken lefagyott. Azt persze nem tudni, hogy ez hanyadik teszt volt, de abból kiindulva, hogy sokan szombaton reggel kapták meg a belépéshez szükséges információkat, valószínűleg nem a sokadik. Itt bukik ki először az alkalmatlanság: azt ugyanis már hónapok óta tudják, hogy ebben az időpontban akarják megtartani az előválasztásnak nevezett színjátékukat. Vajon

mennyire komolyan vehető az a szervezet, amely a hónapokkal korábban bejelentett határidő előtti napon még tesztelgeti azt a rendszert, amely az egész akció informatikai lebonyolításáért felel?

Ne akadjunk ugyanakkor itt le, menjünk tovább! Szombaton reggel pár óra és nagyjából 2000 szavazat leadása után a rendszer – a pénteki teszt után ismét – leállt. Először néhány órás szünetről beszéltek, majd kiderült, hogy csak hétfőn folytatódhat a teljes előválasztás. Nem telt bele pár óra, és máris megszületett az ellenzéki megfejtés: Orbán a hibás, Orbán hekkelte meg a rendszert. Jó, hogy azt nem teszik hozzá, hogy személyesen, a Karmelita kolostorból. Megszokhattuk már, hogy a baloldal mindenért a kormányt, sőt, egyenesen a miniszterelnököt hibáztatja. De egy pillanatra azért ők is belegondolhatnának, hogy vajon

miért állt volna érdekében a kormánynak, Orbán Viktornak, vagy bárkinek a jobboldalon az, hogy meghekkelje az előválasztást? 

Hogy komolytalanná tegye? Azt gondolom, hogy miután kiderült, hogy a 106 körzetből csak 8-ban lesz valódi verseny, és már baloldali véleményformálók is szóvá tették, hogy a háttérben megkötött alkukkal az egész folyamat hitele sérül, a komolyanvehetetlenséget a baloldal elintézte magának. Hogy befolyásolja az eredményeket? Bárki, aki ezt szerette volna elérni, az nem 2000 szavazat leadása után tette volna meg ezt. És egyébként is. Bárki komolyan elhiszi, hogy a kormánynak a járvány negyedik hullámának hajnalán, az újabb migrációs kihívások előtt, a Brüsszellel folytatott folyamatos harcok mellett az a legfontosabb dolga, hogy meghekkeljen egy egyébként is keveseket érdeklő, előre lefutott meccset? Kedves baloldaliak, kár ennyire túlértékelni a saját szerepeteket!

Mások hibáztatása helyett pedig okosabb lenne a saját házatok táján rendet tenni, mert az elmúlt heteket látva egyre több emberben megfogalmazódik az, amit a jobboldalon már eddig is tudtunk: alkalmatlanok vagytok az ország vezetésére!

 

Kiemelt képünk forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre