Az utolsó pillanatig gyilkolták a magzatokat

magzati ultrahang

A texasi szívhangtörvény és ami mögötte van – I. rész

Mintegy 50 év óta Texas lett az első olyan állam, ahol szinte minden abortuszt betiltottak, védelmezve a meg nem született babákat. Az első olyan hely, ahol engedélyezték a szívverésről szóló törvény végrehajtását.

abortusz, törvény

1973 óta Texas államnak sikerült életbe léptetnie az első komoly életvédő törvényt – A kép forrása: Lifenews

„Édeni állapot”

A szeptember 1-jén életbe lépett életpárti törvény tiltja az abortuszt, amint a magzat szívhangja érzékelhetővé válik, körülbelül a terhesség hatodik hetétől. Ez alól egyedül az képez kivételt, ha az anya élete veszélyben van.

A törvény évente több tízezer meg nem született, apró kis életet menthet meg a szükségtelen abortuszoktól, valamint számtalan anyát kímél meg a fájdalomtól és a megbánástól. A jogszabály akár száz–százötven túlélőt is jelenthet naponta.

Mintegy tucatnyi másik államban hoztak már szívhangörvényt, de a bíróságok – a Roe kontra Wade-ítéletre hivatkozva – eddig az összeset megakadályozták. Texasban a megvalósult törvény eredményeként szinte minden abortusz leállt. Egyes abortuszintézmények még végeznek művi megszakításokat, de csak a terhesség hatodik hetéig, más intézmények viszont teljesen bezártak. Ötven éve nem tapasztalt „édeni” állapot valósult meg Texas államban, és egy új korszak kezdődött ezzel az életvédelem történetében.

Abby Johnson

Abby Johnson: Mennyire visszataszító, hogy egészen az utolsó pillanatig gyilkolják a babákat? – A kép forrása: Lifenews

Pusztító ámokfutás

No de, mielőtt végérvényesen kiderült volna, hogy életbe lép-e a törvény, vagy sem, az utolsó szabad napokban elképesztő „mészárlásnak” lehettünk tanúi. Az abortuszipar szereplői a bezárás tényétől rettegve, szeptember elseje előtt a lehető legtöbb abortuszt el akarták végezni, mintegy egymással versenyezve, sportot űzve a gyilkolásból.

Abby Johnson életvédő – a Planned Parenthood egykori igazgatója – egyenesen démoninak minősítette az „pusztító ámokfutást”. Történt ugyanis, hogy az abortuszintézmények augusztus 31-én, egészen éjfélig dolgoztak a meg nem született babák elvetetésén.

A Lifenews beszámolt egy olyan abortuszt végző csapatról is, akik 17 órán keresztül egyfolytában dolgoztak , és 67 ártatlan gyermeket abortáltak, az utolsó legális napon.

„Innen tudjuk, hogy biztosan a gonosszal van dolgunk. Mennyire visszataszító, hogy egészen az utolsó pillanatig gyilkolták a babákat?” – jelentette ki dühösen az életvédő Johnson.

Marva Sadler

Marva Sadler, a vezetője annak az intézménynek, amelyben 17 óra alatt 67 ártatlan gyermeket öltek meg – A kép forrása: Lifenews

Hősként ünneplik a „mészárost”

Kamala Harris alelnök és a liberális média hősként ünnepelte a „mészárosnőt” és csapatát, akik ilyen rövid idő alatt, ennyi magzatot voltak képesek megölni, rekordot felállítva tettükkel.

Marva Sadler az igazgatója annak az abortuszklinikának, ahol a 67 ártatlan gyermek vérét kioltották. Szerinte a legalapvetőbb emberi jog a testi autonómia és még véletlenül sem az élethez való jog. Sadler állítása szerint azért dolgozik az abortusziparban, mert sokszor látta a terhességmegszakítás „pozitív hatását” a nőknél, és úgy véli a beavatkozás felszabadító hatású a számukra.

A szívveréstörvényt már az életbe lépés előtt megtámadták. A nyár elején egy több mint 20 abortuszt végző szervezetből álló csoport, köztük a Planned Parenthood és a Whole Woman’s Health, keresetet nyújtott be, amelyben azt kérte a bíróságtól, hogy akadályozza meg a törvény hatályba lépését. Az amerikai legfelsőbb bíróság – hála a konzervatív többségnek, 5-4 arányban – nem blokkolta a texasi életpárti törvényt.

6 hetes magzat

A képen egy 6 hetes magzat látható, akinek az életét az új törvény már védi – A kép forrása: Lifenews

Biden a születésig legálissá tenné az abortuszt

A döntést Joe Biden, amerikai elnök az abortusz elleni „példátlan támadásnak” nevezte, és kormányzati kampányt indított annak érdekében, hogy Texasban a meg nem született csecsemőket abortuszok során megölhessék. Egyik nyilatkozatában mélységesen elítélte az életvédő törvényt, majd ígéretet tett arra, hogy megpróbálja hatályon kívül helyezni. „Kormányom mélyen elkötelezett a Roe kontra Wade-ügyben – közel öt évtizeddel ezelőtt – megállapított alkotmányos jog mellett, és meg fogja védeni azt” – nyilatkozta.

Az elnök szerint a legártalmasabb dolog a texasi törvénnyel kapcsolatban, hogy egyfajta önbíráskodási rendszert hoz létre, amely kifejezetten Amerika-ellenessé teszi. Ugyanis

más államok szívveréstörvényétől eltérően, a texasi tartalmaz egy magánjogi végrehajtási mechanizmust, amely lehetővé teszi, hogy az emberek pert indíthassanak a törvényt megsértő abortuszosok és az őket segítők ellen.

Ha egy orvos abortuszt hajt végre egy olyan babán, akinek van szívhangja, akkor életbe lép a törvény, és bárki, akinek bizonyítéka van, keresetet nyújthat be az orvos ellen. A perek és az anyagi veszteség kockázata pedig visszatartja az abortuszipart a törvény megszegésétől.

Eközben a Fehér Ház sajtótitkára, Jen Psaki kifejtette, hogy Joe Biden azt szeretné, ha a kongresszus olyan törvényt fogadna el, amely az abortuszt a születésig legálissá tenné.

Joe Biden

Joe Biden, minden idők legabortuszpártibb elnöke – A kép forrása: Lifenews

Az abortusznak „eszmei értéke” van…

A texasi szívhangtörvényre reagálva a radikális „abortuszaktivista”, Kamala Harris kifejtette, hogy „kizárólag a nők joga, hogy saját testükről döntsenek, s ez nem képezheti semmilyen alku tárgyát”! Az alelnök annak a felháborodásának is hangot adott, hogy ez a törvény „a reproduktív egészség elleni totális támadás”, amely gyakorlatilag betiltja az abortuszt, közel 7 millió reproduktív korú texasi nő számára.

Végezetül „ad absurdum” kijelentette, hogy az igény szerinti abortusz, amelyet akár a szülés pillanatáig is elvégezhetnek, olyan érték egy nő számára, amely eszmei és felbecsülhetetlen. Hozzátette azt is, hogy a Biden–Harris-adminisztráció kitartóan harcol az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés védelméért, a nők azon jogáért, hogy saját testükről és jövőjükről dönthessenek.

Kamala Harris

Kamala Harris, akinek az abortusz eszmei érték – A kép forrása: Lifenews

Biden szerint az élet nem a fogantatással kezdődik

Egyik kirohanásában Biden pontot tett a végére annak a kérdésnek is, hogy „hívő” katolikus-e. Ugyanis világosan kifejtette, hogy nem ért egyet azzal a tudományos ténnyel, hogy az emberi élet a fogantatáskor kezdődik. Ezzel a kijelentésével teljesen elszakadt a bibliai alapelvektől és a katolikus egyház életpárti tanításától, miszerint az emberi élet a fogantatással indul.

Salvatore Cordileone San Francisco érseke

Salvatore Cordileone, San Francisco érseke nyilvánosan dorgálta meg Joe Bident abortuszpárti lépései miatt – A kép forrása: Lifenews

Az abortusz napjaink legégetőbb emberi jogi kihívása

Salvatore Cordileone, San Francisco érseke nyilvánosan szólította fel Joe Bident és Nancy Pelosit, hogy támogassák a szívdobbanástörvényt. Cordileone előbb megvédte a texasi életvédő törvényt, majd felhívta a figyelmet arra, hogy

„az abortusz napjaink legégetőbb emberi jogi kihívása”.

Az abortusz megöl egy egyedülálló, pótolhatatlan emberi lényt, aki az anyja méhében növekszik. Mindenki, aki a terhességmegszakítást támogatja, a közéletben, vagy a magánéletben, aki finanszírozza, vagy legitim választásként tünteti fel: bűnt követ el.

Cikkünkhöz felhasználtuk a Lifenews texasi szívhangtörvénnyel foglalkozó írásait.

Győzelem! A texasi kormányzó aláírta a magzati szívhangról szóló törvényt, amely már a 6. héten betiltja az abortuszt

Újabb menedékhely Texasban a meg nem született gyermekek számára

A kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre