Újabb menedékhely Texasban a meg nem született gyermekek számára

A texasi Poynor városa lett a 28. olyan hely az USA-ban, amely betiltja az abortuszt és „menedékhellyé nyilvánítja magát a meg nem született gyermekek számára".

Kedden a városi tanács egyhangúlag megszavazta az életpárti intézkedést és ezzel Poynor csatlakozott 25 másik texasi és két nebraskai városhoz.

terhesség

A kép forrása: Flickr

Menedék a meg nem születetteknek

A megszavazott „Menedéket a meg nem születetteknek” rendelet elismeri, hogy a meg nem született babák értékes emberi lények, akik megérdemlik a törvényes védelmet. A rendelet megtiltja az abortuszokat a város határain belül és jogi következményeket ír elő azokra, akik magzatokat vetetnek el. De nem bünteti és tiltja az abortuszt abban az esetben, ha az anya életveszélyben van.

Mark Lee Dickson, a kelet-texasi „Az élethez való jog” nevű szervezet igazgatója és a „Menedékvárosok a meg nem született gyermekekért” kezdeményezés alapítója lelkesen fogadta a döntést. Kiemelte, hogy Poynor a második város két napon belül, amely végrehajtandó rendeletet fogad el az abortusz betiltására a város határain belül.

A jó példa ragadós

Ugyanis Abernathy városa hétfőn szintén elfogadta a „Menedéket a meg nem születetteknek” rendeletet, egy héttel korábban pedig Lubbock városa tette ugyanezt. Lubbock egyébként a legnagyobb város, amely életpárti rendeletet fogadott el és az első, ahol abortuszintézmény is működik.

Az abortuszipar borzalmas jövőképe

Dickson szerint azért sürgeti sok város a „Menedéket a magzatoknak” rendeletek elfogadását, mert Joe Biden nagyon agresszívan szorgalmazza az abortuszok kiterjesztését.

„A városoknak fel kell készülniük! A Biden-adminisztráció azt akarja, hogy az ország minden szegletében, minden irányítószám alatt legyen lehetőség az abortuszra. Ezt az abortusztabletták révén igyekszik elérni, amelyekhez kapcsolódóan minden korlátozást szeretne megszüntetni. Az abortuszipar jövője: a postai úton történő abortusztabletták kiszállítása és abortusztabletta- automaták elhelyezése az iskolákban, vagy az élelmiszerboltok előtt” – fejtette ki az életpárti igazgató.

A „Menedék a meg nem született gyermekekért” rendelet az abortuszt úgy definiálja, mint „bármely eszköz, vagy anyag használata, illetve felírása, amely egy állapotos nő meg nem született gyermekének halálát okozza”.

magzat

A kép forrása: Flickr

Végrehajtás kontra valóság

A rendelet rendelkezik mind állami, mind magánjogi végrehajtási mechanizmusokkal. A nyilvános végrehajtási mechanizmus pénzbírságot állapít meg az abortuszt végző személyekkel és mindazokkal szemben, akik a város határain belül segítik az abortuszt. A rendeletet azonban nem lehet végrehajtani, amíg a Roe kontra Wade ítéletet meg nem semmisítik.

A magánjogi végrehajtási mechanizmus azonban azonnali. Az abortuszt végzőket és az őket segítő személyeket „kártérítési felelősségre vonja az abortuszon átesett magzat túlélő hozzátartozójával szemben, beleértve a magzat anyját, apját, nagyszüleit, testvéreit vagy féltestvéreit”, vagyis az abortuszt végzőt be lehet perelni a magzat elvetetéséért.

Dickson hozzátette azt is, hogy Nebraska, Florida, Tennessee, Missouri és Arkansas több városában is tervezik az életpárti rendeletet bevezetését.

A texasi Lubbock városa 26. településként tiltotta be az abortuszt az Egyesült Államokban

Biden minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt

Biden meghajolt az abortuszpárti aktivisták előtt

Forrás: Lifenews

A kiemelt kép forrása: Flickr

Iratkozzon fel hírlevelünkre