A texasi Lubbock városa 26. településként tiltotta be az abortuszt az Egyesült Államokban

Ezzel Lubbock lett a legnagyobb város az USA-ban, ahol illegális a magzatok meggyilkolása.

Mark Lee Dickson, az Élethez Való Jog Kelet-Texasban nevű szervezet igazgatója és a Menedékvárosok a meg nem született gyermekekért kezdeményezés alapítója a Live Action News című újság vasárnapi számában arról írt, hogy Lubbock polgárai szombaton megszavazták azt a rendeletet, amely illegálissá teszi az abortuszt a város határain belül, számolt be róla a Breitbart.

Dickson szerint a szavazáson résztvevők 62,64 százaléka (21 400 szavazat) támogatta a rendeletet, és mindössze 37,54 százaléka (12 860 szavazat) szavazott ellene, ezzel közel kétharmados többségben győzött az életpártiság.

A rendelet kimondja:

„Törvénytelen, ha bárki, bármilyen módon és a terhesség bármely szakaszában abortuszt végez a texasi Lubbock városában. (…) Törvénytelen, ha bárki tudatosan segíti egy abortusz elvégzését.”

„A győzelemnek sokan nagy jelentőséget tulajdonítanak, mivel Lubbock a 11. legnépesebb település Texasban és a 83. legnépesebb város az Egyesült Államokban” – írta Dickson.

A Planned Parenthood nevű abortuszklinika-hálózat április 15-én kezdte meg működését Lubbockban, azóta több abortuszt is elvégeztek a városban. „Ezzel Lubbock lett az első olyan város az országban, ahol úgy tiltották be abortuszt, hogy már volt működő abortuszklinika a településen” – jegyezte meg Dickson.

2019 júniusában a texasi Waskom volt az első város az Egyesült Államokban, amely betiltotta az abortuszt, és szent várossá nyilvánította magát a meg nem született gyermekek számára. Waskomot számos további település követte a sorban, és úgy látszik, a jó példa ragadósnak bizonyul. Ha valaki Lubbockban mégis abortusz elvégzéséhez folyamodna, ezzel meggyilkolva egy ártatlan magzatot, úgy annak 2000 dolláros bírsággal kell szembenéznie. Természetesen pénzben nem kifejezhető egy emberi élet értéke, de remélhetőleg az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések visszatartó erővel fognak hatni az abortuszt fontolgatók számára. Szükséges a törvényi erővel való fellépés, főként annak fényében, hogy az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden minden idők leginkább abortuszpárti elnökévé vált. És ezen kétes értékű teljesítményhez mindössze 100 napra volt szüksége.

Biden minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt

„Merészebb” abortuszpolitikát vár el a Planned Parenthood Bidenéktől

Kiemelt képünk forrása: Flickr

Iratkozzon fel hírlevelünkre