Videón, ahogy Jakab Péter testőrei letepernek egy járókelőt

Egészen szürreális felvételek kerültek a Ripost birtokába Jakab Péter előválasztási kampánykörútjának hajdúhadházi állomásáról. A szeptember 2-án egy kampányrendezvényen készült felvételen az látható, hogy Jakab testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, akit fojtófogással vittek a földre.

A Jakab Péter fórumán történt esetről készült videót a Ripost cikke szerint mobiltelefonnal készítették arra tévedt járókelők, és a cikkből az is kiderül, hogy az ügyből bűnügyi feljelentés kerekedett, amelynek keretében

jegyzőkönyv is rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető.

A lap megkereste Jakab Pétert és a testőrt is, a Ripost videófelvételt készített, amiből kiderül, hogy az újságíró a feltett kérdéseire nem kap választ. A verekedő biztonsági emberek egyébként rendszeresen követik a politikust, közös autóval járnak. A rendezvényeken azonban próbálnak észrevétlenek maradni, távolról figyelik a Jobbik elnökét. Csupán akkor avatkoznak bele az események lefolyásába, amikor azt szükségesnek látják – így történt ez Hajdúhadházán is a kutyáját sétáltató állampolgárral.

Jakab ezúttal is mindent tagad

A Jobbik elnöke időközben Facebook-oldalán reagált az ellene felhozott vádakra. A bejegyzésben nem meglepő módon mindent tagad. Állítása szerint a „Fidesz-média” hamis állításaival szemben az intézkedő személy nem a testőre volt, hanem „a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító”, aki „tette a dolgát”. Ennek az állításnak ugyanakkor ellentmond az a tény, hogy már számos más kampányeseményén is feltűntek napszemüveges, kigyúrt alakok, ahogyan a sofőr beazonosítása is megtörtént, illetve a rendőrségi jegyzőkönyvben is a testőreiként vannak megnevezve a férfiak.

 Jakab azt is állítja, hogy nem egy kutyasétáltatót ért bántalmazás, hanem:

„A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat.”

Ezeket az állításokat természetesen semmivel nem támasztja alá a baloldali párt vezetője, ami különösen annak fényében érdekes, hogy az ellenzéki politikusok közül talán ő az, akinek minden egyes lépését számos kamerával rögzítenek, nehogy legyen egyetlen olyan, a kampányban esetleg hasznosnak ítélt jelenet, amelyet nem tudtak lencsevégre kapni. Különös egybeesés, hogy ezúttal nem videózták a „lőfegyverrel mászkáló férfit”, és nem készítettek belőle vágott anyagot Facebookra.

Bukott már le videó miatt a Jobbik elnöke

Nem ez az első alkalom, hogy a baloldali összefogás egyik miniszterelnök-jelölti aspiránsával, Jakab Péterrel kapcsolatban leleplező erejű videó jelent meg az interneten. Júliusban a Vasarnap.hu robbantotta ki a „munkagépes melósbotrányt” egy videóval, amelyen az volt látható, hogy a Jobbik pártelnöke minősíthetetlen stílusban, kiabálva sérteget egy munkáját végző állampolgárt. Korábban maga Jakab hozta nyilvánosságra a jelenet első felét, azt állítva, hogy a melós el akarta őt ütni. Miután a Vasarnap.hu interjút is készített a sértett féllel, Jakab kijelentette: fel fogja jelenteni a munkagépet vezető Kovács Gyulát.

Jakab Péter igazi arca: trágárkodik és perrel fenyeget – íme a cenzúrázatlan videó

Akár az SZDSZ plakátja is lehetne a képmontázs, amivel a Jobbik kampányol | KÉP

Megszólaltattuk a melóst, aki „el akarta ütni” Jakab Pétert – videóinterjú

Kiemelt képünkön: Jakab Péter testőre folytófogással viszi földre a kutyáját sétáltató járókelőt. Forrás: Ripost videó

Iratkozzon fel hírlevelünkre