Az afgán merénylő szerint nő Németországban se dolgozzon

Az ügyészség az elkövető mentális állapotára fogta a szörnyű tettet.

Borzalmas jelenetek játszódtak le szombat délután Berlin Wilmersdorf kerületének egyik zöldövezetében, írja a német Bild. Egy 29 éves afgán bevándorló késével életveszélyesen megsebesített egy 58 éves nőt. Egy 66 éves férfi, aki a nő segítségére sietett, szintén súlyosan megsérült a támadásban.

Iszlamista „hátterű” az elkövető

A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint a 29 éves afgán bevándorló 2021. szeptember 4-én 13.30 körül a Prinzregentenstraße és a Güntzelstraße sarkán sétálgatott, ahol meglátta az 58 éves kertésznőt. Odalépett hozzá, majd hirtelen elővett egy kést, és többször megszúrta a nőt a nyakán, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az afgán migránst az zavarta, hogy a nő valamilyen munkát végzett, ugyanis az iszlám tanai ezt tiltják.

A nő segítségére siető 66 éves férfit szintén megtámadta az elkövető, őt is súlyosan megsebesítette. Mindkét áldozatot kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték őket.

Az ügyészség az afgán bevándorló tettét mentális zavarodottsággal magyarázza 

A rendőrség és az ügyészség szerint a 2016 óta Németországban élő férfi mentális betegsége szerepet játszhatott a bűncselekmény elkövetésében. Martin Steltner, a berlini ügyészség szóvivője a Bildnek elmondta, hogy

 „a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt”.

A szóvivő hozzátette, hogy „viselkedéséből azonban olyan tények is kiolvashatók, amelyek iszlamista háttérre utalnak”. Az elkövetőt a helyszínen letartóztatták.

A 29 éves bevándorlót szándékos emberölési kísérlet és súlyos testi sértés vádjával gyanúsítják.

afgán bevándorló merényletének helyszíne

A Prinzregentenstraße és a Güntzelstraße sarka Berlinben, ahol az afgán férfi megkéselte áldozatait. Forrás: Google Térkép/Képernyőkép

Az Egyesült Államok Afganisztánból történő elhamarkodott és hibás stratégián alapuló csapatkivonása, illetve az ezt követő tálib hatalomátvétel ismételten fokozhatja mind az Európára nehezülő migrációs nyomást, mind a terrorveszélyt. Hogy a bevándorlás szempontjából milyen következményei lehetnek mindennek, arról nemrégiben Marsai Viktorral, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatójával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusával beszélgettünk.

A terrorcselekmények száma ismét növekvő tendenciát mutat, néhány napja például Új-Zélandon egy bevásárlóközpontban volt késes támadás, az ámokfutást egy ISIS-szimpatizáns terrorista hajtotta végre, aki ráadásul 24 órás rendőrségi megfigyelés alatt állt. Nemrégen az is kiderült, hogy Németország egy olyan mecset építését finanszírozta Afganisztánban, ami a radikális iszlám és a Nyugat elleni uszítás központjaként működött. Németország mindezzel csak tovább tetézte a terrorveszélyt, amely Európát ismételten fenyegeti. Ennek sajnálatos következményeit a cikkünkben fentebb ismertetett eset szomorúan illusztrálja.

(Bild.de)

Egy ISIS-szimpatizáns bevándorló késes ámokfutást rendezett

A kivonulás katasztrofális lépés volt – Marsai Viktor migrációkutató az afgán helyzetről

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre