A vadásztársadalom a gyermekek egészségéért

Több mint 34 millió forinttal támogatja a vadásztársadalom a megyei kórházak gyermekosztályait - összegezte Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere az Országos Jótékonysági Vadászat adománygyűjtési akció eredményét sajtótájékoztatóján Budapesten.

Kásler Miklós kiemelte:

a magyar vadászok összetartó közösséget alkotnak, s a már hagyománnyá vált adománygyűjtéssel az egészségügyet támogatják. A legutóbbi jótékonysági vadászatot 2020 decemberében tartották.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a gyermekkórházakat és gyermekosztályokat hiánypótló orvosi eszközök beszerzésével segítik az adott intézmények igényeihez igazodva.

Emlékeztetett, hogy a jótékonysági vadászat 2013 óta létezik, s 2019-től országos kiterjesztésű. Eddig mintegy 100 millió forintot adományoztak a magyar egészségügynek gyermekgyógyászati célra, 108 millió forinttal új orvosi eszköz beszerzését segítették, amely mintegy 40 ezer gyermek gyógyulásához járult hozzá.     

Az ügyvezető kiemelte:

adományozni, beteg embereken segíteni, rászorulóknak kezet nyújtani keresztény érték, amelyet a vadásztársadalom ismer és gyakorol, ezáltal példát és irányt is mutat. Mint mondta, feladatuknak tekintik, hogy a közjót szolgálják.

Fejes László felidézte: az elmúlt évben megalapították a Gróf Széchenyi Zsigmond Emlékérmet, a magyar vadászati kultúra kitüntetésével a társadalmi munkában végzett karitatív munkát ismerik el.

Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy szeptember 25-én nyílik a fővárosban a vadászati világkiállítás, másnap ennek vidéki helyszíne Vásárosnaményban lesz. A városban szeptember 26-tól 21 napon át kulturális, szakmai rendezvényekkel várják a közönséget, karitatív módon a határon túlról érkező gyermekeket díjmentesen fogadják – tette hozzá.

 

(Forrás: MTI)

A vadásztársadalom jótékonysági vadászattal támogatta az egészségügyet

Kiemelt képünkön Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője átadja az adományozó okiratot Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az országos jótékonysági vadászat adományainak átadásáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. augusztus 31-én. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!