Mária-zarándoklatot szervez az Áldott Kereszt Egyesület

Mária-zarándoklatot szervez a zalalövői cigány Áldott Kereszt Egyesület. A zarándoklat a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indul és szeptemberben, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején Budapesten ér véget.

Az egyesület MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a zarándoklat első állomása pénteken Szombathely lesz, ahol Székely János megyés püspök bocsátja útjára a híveket.

A zarándokút minden magyarországi megyében érint majd olyan településeket, ahol roma katolikus közösségek fogadják az áldott keresztet, az állomásokon pedig egyházi szertartással és kulturális – jellemzően autentikus roma népzenét és vallásos énekeket megszólaltató – programmal egybekötött rendezvényeket terveznek

– írták.

Hozzátették: a zarándoklat záróeseménye a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként szeptember 9-én megrendezendő cigány mise, majd szeptember 12-én a pápai szentmise lesz a Hősök terén.

A zarándoklaton többi között azért imádkoznak majd, hogy megvalósulhasson a csatka-szentkúti Mária-zarándokhely rekonstrukciója, – amelyhez Ferenc pápa jelképesen egy eurót ajánlott fel – mert az „a Magyar Katolikus Egyház féltett kincse, öröksége”

– olvasható a közleményben.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön hatméteres világító keresztet avatnak a Csongrád megyei Baks községben 2018. július 28-án. Felállítását a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte, és a terv az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg. A civil szervezet szándékai szerint az ország több pontján is áll majd hasonló szimbólum. MTI Fotó: Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre