Olajszennyezés: nem vállalja a hazugságvizsgálatot az ügy gyanúsítottja

A rendőrség kihallgatta a decemberi soroksári olajszennyezés gyanúsítottját, aki azonban nem tett vallomást, és a poligráfos vizsgálatot sem vállalta.

A szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 59 éves tököli férfit.

A szakértői véleménnyel alátámasztott gyanúsítotti kihallgatásán V. József vallomást nem tett, a poligráfos, műszeres vizsgálatot nem vállalta – adta hírül a rendőrségi forrásokra hivatkozva a Berek.hu

A rendőrség honlapján hozzátették: a gyanúsított a büntetőeljárásban szabadlábon védekezik. Azt is közölték, hogy a korábban kitűzött nyomravezetői díjat Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta.

olajszennyezés

Szigetszentmiklós, 2020. december 17. MTI/Máthé Zoltán

370 millió forint

2020. december 12-én Szigetszentmiklóson, a Tebe sor és a Rév sor kereszteződésénél lévő csapadékvíz-csatorna kifolyónál és a nádasban brutális olajszennyezés nyomaira bukkantak. Az önkormányzati kezelésben lévő csatorna a Ráckevei-(Soroksári)-Dunába torkollik, így a területet azonnal körbe kerítették, és megkezdték a mentesítést, amely mintegy 370 millió forintba került. A helyszínen már megtörtént az első telepítés, a tájseb benövényesedését pedig mesterségesen segítik elő.

A BRFK-n egyébként a külön, erre az ügyre létrehozott nyomozócsoport négyven környékbeli telephelyet ellenőrizett. Mindenhol mintát vettek, és végül egy tököli férfire szűkítették a gyanúsítottak körét, akinek az otthonában és a munkahelyén is házkutatást tartottak, amelynek során bizonyítékokat foglaltak le.

(Berek)

Kiemelt képünk forrása: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre