A gyermekek védelme nemzeti ügy

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvényt széleskörű támogatottság övezi. A magyarok álláspontja világos: a gyermekek megóvása mindennél fontosabb, nemzeti minimumként tekintenek a kiskorúak védelmére. Többségük, 92 százalék egyetért azzal, hogy szigorúbban büntessék a pedofilokat, és 60 százalékuk szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő LMBTQ tartalmaktól, a nemváltást és a homoszexualitást népszerűsítő filmektől, sorozatoktól és reklámoktól – ismertette legújabb felmérését az Alapjogokért Központ.

Tízből kilenc büntetné

A felnőtt magyar társadalom véleményét bemutató, országosan reprezentatív mintán végzett kutatás alapján kijelenthető, hogy csaknem minden megkérdezett egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével. Tízből kilenc válaszadó szerint (92 százalék) szigorúbban kell büntetni a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményt elkövetőket, és mindösszesen százból négyen (4 százalék) mondták azt, hogy a magyar törvények eddig is kellő szigorral léptek fel e téren.

A pedofília megítélése Magyarországon

A pedofília megítélése Magyarországon – A kép forrása: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

A pedofília bűncselekmény

A magyarok álláspontja világos: a gyermekek megóvása mindennél fontosabb, nemzeti minimumként tekintenek a kiskorúak védelmére. A felmérés alapján az is egyértelmű, hogy a pedofilokra a magyarok többsége bűnözőkként tekint. A válaszadók 91 százaléka szerint ugyanis a pedofília: bűncselekmény, és pusztán 2 százalékuk gondolja úgy – köszönhetően a baloldali sajtó érzékenyítő munkájának –, hogy csak „betegség”.

Tízből hat magyar elutasítja

Az elfogadásra került gyermekvédelmi törvénycsomag – az Alaptörvény rendelkezéseinek eleget téve – biztosítja a gyermekek testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelmet. A választókorú magyar lakosság 59 százaléka szerint nem elfogadható az, hogy a kiskorúak a homoszexualitással, mint jelenséggel találkozzanak. Tízből hat magyar utasítja el ennek a szexuális irányultságnak a „reklámozását” a gyermekek körében. Ennél jóval kevesebben vannak azok (31 százalék), akik támogatják ezt.

A homoszexualitás és a genderérzékenyítés megítélése Magyarországon

A homoszexualitás és a genderérzékenyítés megítélése Magyarországon – A kép forrása: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

A felvilágosítás kizárólag a szülők dolga

A törvény egyik lényegi és vitatott eleme, hogy a gyermekek szexualitással kapcsolatos nevelése, felvilágosítása kizárólagosan a szülő joga és felelőssége. Ezen tételt, a genderérzékenyítést a gyermekek jogainál is fontosabbnak tartó, nemzetközi politikai fősodor és a baloldali sajtó erősen támadja és megkérdőjelezi. A jogszabály alapvetésével ugyanakkor a magyarok 60 százaléka egyetért. Ennyien támogatják ugyanis, hogy a homoszexualitás és a transzneműség megjelenítését tiltsák a kiskorúak számára is elérhető médiafelületeken. A fenti célkitűzéssel a megkérdezettek mindössze 33 százaléka nem ért csak egyet.

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével zajlott, 2021. június 21-23. között. A mint reprezentatív a 18 év fölötti lakosságra, nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Párkányi Eszter

A gyermekek védelme: nemzeti ügy – összegezte legújabb kutatásukat Párkányi Eszter, elemző – A kép forrása: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

Bármekkora is a baloldal felháborodása, lázongása a gyermekvédelmi törvénycsomag ellen, a felmérésből jól látható, hogy társadalom többsége egyetért azzal, hogy a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális-propagandától. Nem kérdés, hogy a gyermekek felvilágosítása a szülők, a kiskorúak védelme pedig az állam feladata.

 

Forrás: Alapjogokért Központ

A kiemelt kép forrása: Unsplash

A parlament megszavazta a pedofilellenes törvénycsomagot, szétesett az ellenzéki egység

FRISSÍTVE – Orbán: a gyermekek felvilágosítása szülői feladat

Iratkozzon fel hírlevelünkre