Majdnem tele lesz a Wembley

A brit kormány több mint 60 ezer nézőt enged be a Wembley Stadionba a labdarúgó Európa-bajnokság július 11-i döntőjére, valamint előtte a két elődöntőre.

A keddi bejelentés révén a világhírű aréna 75 százalékos kapacitással működhet majd az utolsó három találkozón.

Az európai szövetség (UEFA) korábban arról egyeztetett a brit kormánnyal, hogy engedélyezze 65 ezer néző befogadását, és annak a reményének adott hangot, hogy a szponzorok, valamint a VIP-vendégek szintén mentesülnek a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések hatálya alól. Utóbbiakkal kapcsolatban még nem közöltek részleteket. Elvileg az Eb-rendező országokból Nagy-Britanniába utazó turisták tíznapos karanténra kényszerülnek.

A kormány már korábban hozzájárult, hogy emeljék a 90 ezer férőhelyes arénában a nézők létszámát. A csoportkörben negyed ház engedélyezett, a múlt heti rendelkezés szerint az elődöntőre és a döntőre 45 ezer szurkoló mehetett volna be, ezt emelték fel most.

Az is szóba került korábban, hogy ha London nem járul hozzá az engedményekhez, akkor a három összecsapás elkerülne az angol fővárosból, és akár Budapest is lehet a beugró.

(MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: Wikipédia

Iratkozzon fel hírlevelünkre