Már javában zajlik a jegyigénylés a jövő évi foci-Eb-re

Szombat este Frankfurtban elkészült a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak beosztása, másnap pedig a jegyigénylés is elindult az UEFA honlapján.

Ebben a szakaszban a jegyek nagy része kisorsolásra kerül, aki tehát nem szeretne lemaradni a magyar válogatott Eb-meccseiről, annak most mindenképpen regisztrálnia kell. A menetrend nagy segítséget jelent a szurkolóknak, mivel így pontosan tudjuk, hogy melyik napon és melyik városban játszanak a mieink.

Magyarország Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy négyesbe, így már a második napon láthatjuk a kedvenceinket pályára lépni. A magyar válogatott június 15-én Svájc ellen kezdi meg a kontinensviadalt, majd átutazik Stuttgartba, ahol a hátralevő két mérkőzésünket rendezik. Előbb a házigazda németekkel csapunk össze június 19-én, majd Skócia ellen zárjuk a csoportkört június 23-án.

Több árkategóriában is lehet jegyeket igényelni, a legolcsóbb 30 euróba kerül, de aki a legjobb helyekre szeretne ülni, annak 200-400 eurót kell majd fizetnie. Egy személy maximum négy jegyet vásárolhat. 18 éven aluliak önállóan nem regisztrálhatnak a honlapon, felnőtt regisztrációval azonban gyermek számára is vásárolható belépő

A jegyértékesítés ezen szakasza december 12-én 14 órakor zárul, legkésőbb január végéig pedig az is kiderül, kik azok a szerencsések, akik jövőre élőben szurkolhatnak az Európa-bajnokságon.

Akit az egyenes kieséses szakasz találkozói érdekelnek, annak sem kell aggódnia, már azok a jegyek is elérhetőek, a nyolcaddöntőre 50 eurótól 500 euróig terjednek az árak, és ahogy egyre közelebb kerülünk a döntőhöz, a jegyek tovább drágulnak. Aki a berlini finálét szeretné élőben megtekinteni, annak már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, a jegyárak itt már jóval nagyobb skálán mozognak, 95 euróba kerül a legolcsóbb, 2000 euróba pedig a legdrágább.

A mostani szakasz után a márciusi pótselejtezőket követően korlátozott számban lesz még lehetőség belépők igénylésére, az egyenes kieséses szakaszra pedig még az Európa-bajnokság alatt is árulnak majd jegyeket.

A címlapképen Gianluigi Buffon visszavonult olasz kapus a házigazda Németország nevét mutatja a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolása előtt a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre