Ferenc pápa részvétét fejezte ki a fülöp-szigeteki pokolgépes merénylet kapcsán

Mint a Vasárnap.hu is beszámolt róla, advent első vasárnapján pokolgépes merényletet hajtottak végre szentmise közben egy fülöp-szigeteki templomban. A támadásról szóló beszámolók szerint halálos áldozatok is voltak, illetve többen megsebesültek. A hír hallatán Ferenc pápa vasárnap délután részvéttáviratban fejezte ki együttérzését az elhunytak hozzátartozói és a sebesültek iránt. 

A levélben – Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával – ez szerepel:

Ferenc pápa mélységes szomorúsággal értesült a mindanaói állami egyetem közelében egy szentmise során történt bombarobbantás áldozatairól és sebesültjeiről, ezért lelki közelségéről biztosítja a tragédia minden érintettjét. Lélekben egyesül velük, az elhunytak lelkét a mindható Isten szerető irgalmába ajánlja, a sebesülteknek és a gyászolóknak pedig a gyógyulás és a megvigasztalódás isteni adományát kéri. Imádságában Krisztus, a Béke Fejedelme segítségét kéri, hogy mindenki tudjon elfordulni az erőszaktól és a jó felülkerekedjen a gonoszságon, ehhez küldi az áldását, mint Úrban való megvigasztalódás zálogát.

Katolikus mise közben robbantottak a Fülöp-szigeteken

Forrás: Vatican News

A címlapképen Ferenc pápa Regina Coeli imádságot mond a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2023. április 16-án.
MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre