Német-magyar: nemzeti színekbe borulnak a stadionok

A szurkolók felhívásának eleget téve a német-magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be Kubatov Gábor. Az FTC elnöke közösségi oldalán közzétett bejegyzésében

arra kérte a magyar klubok elnökeit, csatlakozzanak a felhíváshoz és minél több stadion pompázzon nemzeti színeinkben a mérkőzés idején.

Emlékezetes: napokig szóltak arról a hírek, hogy az LMBTQ-lobbi nyomására a mérkőzés előtt és alatt szivárványszínekbe borulhat a meccs helyszínéül szolgáló müncheni Allianz Arena. 

A kezdeményezéshez a bajor főváros városi tanácsának frakciói, valamint – nem kis megrökönyödést kiváltva – a tartomány keresztényszociális miniszterelnöke, Markus Söder is csatlakozott.

Végül hétfő este derült ki, hogy az UEFA nem adott hozzájárulást a német szervezőknek a provokatív látványvilághoz. 

Ezt követően több német klub elnöke bejelentette, hogy Bundesliga-csapatuk stadionja a mérkőzés idején az LMBTQ-lobbi színeibe burkolózik (nem a német nemzeti színekbe tehát). Lobbiszervezetek ezen kívül szivárványos zászlókat osztogatnak majd a stadionba (eredetileg nem politikai rendezvényre, hanem labdarúgó mérkőzésre) igyekvő nézőknek. 

A magyar szurkolók nemzetiszín zászlókkal készülnek. Mégiscsak futballmeccs lesz.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre