Bányai Gábor: A 111 nap 5 percnek tűnt

Orvosai csodának tartják, hogy Bányai Gábor felépült. Kétszer megkapta a betegek kenetét, és volt, hogy egyszerre öt géppel próbálták életben tartani. Az országgyűlési képviselővel a Halasmédia készített interjút. 

Bányai azon túl, hogy az egészsége felől érdeklődőknek azt feleli: köszöni, jól van, elmondta, hogy „gyakorlatilag az izmaim elsorvadtak, közel 30 kilót fogytam, tele van a testem szúrások helyével, és sajnos felfekvések is keletkeztek rajtam. Sok-sok segítségre szorulok a napi teendőim elvégzésében, amelyben a felállás is nehézség, de élek. Hálával gondolok mindazokra, akik segítettek lélekben és fizikálisan.”

A kezeléséből semmire sem emlékszik, csak mások beszámolói nyomán tudja elmondani, mi történt vele. 

„A szívem kétszer megállt, a klinikai halál állapotába kerültem, újra kellett éleszteni. (…) A tüdőm elkocsonyásodott, alkalmatlan önálló lélegzetvételre, alig 10 százaléknyi légzőfelületem maradt. A fordulópont május közepén, pünkösd idején következett be. Egy vizsgálati komplikáció miatt haladéktalanul le kellett kerülnöm a műtüdőről, amire a szervezetem nagyon jól reagált, és ezután következett a csoda, tisztulni kezdett a tüdőm, ami jelenleg olyan egészséges, mint korábban. Napok alatt akkorát javult, hogy az orvosok nem hittek a szemüknek.”

Halálélményével kapcsolatban Bányai Gábor istenélményről is beszámolt:

„Átéltem olyan pillanatokat, amikor lekapcsolódtam a testi életről. Nem láttam kívülről magamat, és hangok, határozott üzenetek jutottak el hozzám. Nem kérdés számomra, hogy Istennel kerültem kapcsolatba. Azt üzente a hang, hogy előkészített mindent, megvan a helyem az örökkévalóságban, találkozhatom például apámmal, de választást is hagyott. Az mondta, ha úgy érzem, hogy van még dolgom, maradhatok. Bármilyen furcsán is hangzik, döntési helyzetbe hozott.”

Az interjú végén a képviselő mindenkinek azt üzente:

„Vigyázzanak magukra! Tegyenek meg mindent a maguk szintjén az egészségükért! Például, aki nem oltatta még be magát, az tegye meg! Ne csak magáért, hanem a közösségért is! És persze szeretnék sokat tenni még, dolgozni a hazámért, a Homokhátságért, a Bácskáért, az emberekért!”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják.

Kiemelt képünk forrása: Bányai Gábor Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre