Hetvenéves lelkipásztort gyilkoltak meg brutálisan Ugandában

iszlám állam

A Morning Star News jelentése szerint Francis Obo püspököt meggyilkolták. A Mpingire pünkösdista egyház vezetője a régióban 17 templomért felelt.

A szélsőséges iszlamisták a piacról hazafelé tartó püspökre és feleségére csaptak le, miközben azt kiáltozták: „hitetlen”, „káromoljátok Allah nevét” és „Allah ma megítélt titeket”.

A támadásról a püspök felesége, Christine számolt be. „Egy másik támadó azt mondta nekem, »ma elérkezett a férjed napja«. Ahogy odébb mentem pár méterrel, mentve az életemet, egy kis zajt és jajszót hallottam a férjem felől, és rájöttem, hogy veszélyben van az élete.”

Mikor Christine Obo hazaért, sokkos állapotban volt, a gyermekei azonnal kórházba szállították, az eszméletét csak másnap reggel nyerte vissza.

Oboék gyermekei ezután elmentek a támadás színhelyére, ahol egy nagyobb csoport gyászoló keresztényt találtak a muszlimok által meggyilkolt püspök testénél.

Uthman Olingha imámot a rendőrség véres ruhákban találta, ezért letartóztatták egy másik gyanúsítottal együtt. A jelentések szerint Olingha magára vállalta Obo püspök megyilkolását. A hírt egy rendőrtiszt közölte a családdal:

„Olingha nyíltan bevallotta, nem tudja megbánni azt, hogy meggyilkolta a püspököt, mert Allah szava szerint tette, ahogy minden hitetlennel is így kell tenni, akik félrevezetik a muszlimokat.”

Christine Obo beszámolt arról, hogy férje aktívan evangelizált a helybéli muszlimok körében, és sokakat megtérített.

Az idős püspököt felesége és tizenhárom gyermeke gyászolja.

 

Kiemelt képünk az Iszlám Állam katonáit ábrázolja, illusztráció.

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre