Soltész: megerősödtek a karitatív szervezetek

Az elmúlt tíz évben fantasztikus összefogás eredményeként megerősödtek a hazai karitatív szervezetek - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Debrecenben, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztő központjának átadó ünnepségén.

Soltész Miklós egyedülállónak nevezte az európai uniós és hazai forrásokból megvalósított fejlesztéseket, mint mondta, „ilyen az unióban nem volt, más ország nem írt ki ilyen pályázatokat”.

A támogatás teljes összege 4,5 milliárd forint volt, ebből hat karitatív szervezet – öt egyházi, illetve a vöröskereszt – 650-650 millió forintot használhatott fel infrastrukturális fejlesztésekre, további három kisebb szervezet pedig 200-200 millió forint támogatást kapott – ismertette Soltész Miklós.

 

(MTI)

 

Konferencia az egyházi karitatív tevékenységről

Kiemelt képünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni szociális és fejlesztő központjának átadásán 2021. június 16-án. Mögötte Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója látható. MTI/Czeglédi Zsolt

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre