Rendkívüli tanév ér véget

Olyan rendkívüli tanév ér most véget, amely megmutatta a magyar iskolarendszer legnemesebb értékeit és hagyományait - tette közzé Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós azt írta, hogy több mint egymillió magyar diáknak veszi kezdetét a nyári szünet szerdán. Rendkívüli tanév ér véget, amely alatt „embert próbáló kihívásokkal szembesültek ifjaink és az őket tanító pedagógusok”.

A koronavírus-járvány azonban megmutatta a magyar iskolarendszer, a tanulók és tanítók „legnemesebb értékeit és hagyományait, ami által együttesen képesek voltak sikerrel venni a digitális átállás próbatételeit”

– közölte.

Az iskolák az online tér nyújtotta lehetőségek kihasználásával megőrizték intézményeik és ezáltal az egész ország működőképességét. A köznevelés ezzel a helytállással hozzájárult a járvány harmadik hullámának letöréséhez és sok ezer magyar ember életének megmentéséhez – fogalmazott.

Kásler Miklós bejegyzésében megköszönte a pedagógusok és a tanulók egész éves munkáját, azt kívánva, hogy szeptembertől újra a megszokott módon láthassák viszont egymást.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Kásler Miklós

Iratkozzon fel hírlevelünkre