Egy tisztes politikus ma már keresztény sem lehet

Kate Forbes

A skót kabinet pénzügyminiszetere, Kate Forbes társadalmi kereszttűzbe került, amiért a BBC-nek adott május 21-i interjújában megvallotta keresztény hitét. A vádak szerint „aggasztó” Forbes kereszténysége – írta az International Christian Concern.

„Hiszek Jézus Krisztusban. Hiszem, hogy meghalt értem, hogy megváltott engem, és hogy hivatásom az, hogy szolgáljam és szeressem őt, hogy szolgáljam és szeressem a körülöttem élőket, teljes szívemből, lelkemből, elmémből és minden erőmből” – nyilatkozta Kate Forbes a BBC-nek.

Forbes figyelemreméltó politikai karriert tudhat már 31 évesen is magáénak. Indiában szolgáló skót misszionáriusok lányaként született, az Egyesült Királyságba történelmet tanulni tért vissza. Nem sokkal később egy skót politikai párt figyelt fel rá, 2016-ban pedig mandátumot nyert a parlamentben. 2020-ban történelmet írt azzal, hogy az Egyesült Királyságban, Skócia költségvetését – női politikusként először– ő nyújtotta be a parlamentnek.

2018-ban még a skót parlament tagjaként nyilvános imádságot vezetett Edinburgh-ban:

„Ismerjék fel politikusaink azt: ahogyan a legkiszolgáltatottabjainkkal bánunk – akár a magzatokkal, akár a halálos betegeinkkel –, az a haladás valódi fokmérője.”

A szimpla életpárti attitűd azonban elegendő volt ahhoz, hogy Forbes kivívja a brit baloldali sajtó haragját. A jellemzően LMBT-párti fórumok és karakterek górcső alá vették kinevezését, megkérdőjelezték alkalmasságát pozíciójára vonatkozóan, főleg, hogy Forbes a házasság eredeti definíciója mellett is rendszerint szót emel.

„Azok, akik nem értenek egyet velem, előítélettel vádolnak, de aztán ránézek a Twitteremre és ott olyan mértékű gúnyt, abuzálást és mindenféle kreatív sértést találok, hogy azt nem tudom elolvasni”– nyilatkozta a pénzügyminiszer.

Forbes azonban nem csupán szót emel a modern brit társadalomban növekvő gyűlölködés ellen, de nyíltan ringbe száll ez ellen:

„Szeretném azt hinni, hogy ha megkérdeznénk a skót parlament ellenzéki padsoraiban ülő politikusokat, hogy tisztelnek-e engem, hogy nem értenek-e velem egyet, és hogy tudok-e velük kapcsolatot építeni, akkor egytől egyig mindannyian igennel válaszolnának. Szóval, az egész velünk kezdődik, nem a gúnyolódással, hanem azzal, hogy másképp csináljuk a dolgokat.”

A klasszikus családmodellről prédikált az idős lelkész, bilincsben vitték el

Egy angliai iskola feljelentett egy lelkészt a terrorelhárításnál, amiért azt mondta a diákoknak, hogy nem kell egyetérteniük az LMBTQ-ideológiával

 

Kiemelt képünk forrása: businessforscotland.com

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre