Egy angliai iskola feljelentett egy lelkészt a terrorelhárításnál, amiért azt mondta a diákoknak, hogy nem kell egyetérteniük az LMBTQ-ideológiával

A 48 éves Dr. Bernard Randall tiszteletes a Nottingham melletti Trent College-ban 2019. június 21-én tartott prédikáció során azt mondta a keresztény diákoknak, hogy joguk van nem egyezérteni az LMBTQ-ideológiával. Az iskola ezután a terrorizmusellenes egységnél jelentette fel a lelkipásztort.

A caldronpool.com információi szerint azért került sor a kérdéses prédikációra, mert egyes diákok aggodalmukat fejezték ki az Educate & Celebrate nevű szervezet miatt, amelynek feladata beágyazottá tenni a nemek, a nemi identitás és a szexuális irányultság kérdéseit az iskola oktatási struktúrájába.

Dr. Elly Barnes, a szervezet alapítója korábban azzal került a címlapokra, hogy azt állította: szervezete a tanárokat arra képzi ki, hogy „teljesen szétzúzzák a heteronormativitást” azáltal, hogy az LMBTQ-ideológiát „mindennapossá teszik az iskolában”.

Bizarr ideológiai továbbképzés

A Mail on Sunday információi szerint a program arra ösztönözte a tanárokat, hogy egy képzés során azt skandálják, „zúzzuk szét a heteronormativitást”. Mindemellett a diákoknak nemsemleges egyenruhát kellett felvenniük, és lebeszélték őket arról, hogy „fiúként” és „lányként” hivatkozzanak egymásra.

„A kántálás őszintén szólva bizarr volt, és kényelmetlenül éreztem magam”

– mondta Dr. Randall a Mailnek. „Az egészet azonban nagyon ügyesen állították össze – az előadó retorikai képességei lenyűgözőek voltak.”

Majd hozzátette,

„először általános dolgokról beszélt, például a zaklatás elleni küzdelemről és a sokszínűségről, ami ellen senkinek sem volt kifogása. De aztán szépen lassan a hangsúly a nemi identitásra és a transznyelvezet bemutatására helyeződött át.”

Dr. Randall elmondta, véleménye szerint sokkal inkább az utasításon volt a hangsúly, mintsem javaslatokon.

A prédikációban a tiszteletes felszólította a diákokat, hogy „bánjanak egymással tisztelettel”, és hozzátette:

„nem szabad arra utasítani titeket, hogy el kell fogadnotok az LMBTQ-ideológiát, mint ahogy azt sem szabad azt mondani, hogy támogatnotok kell a Brexitet, vagy muszlimnak kell lennetek.”

Nem sokkal később azt közölték Dr. Randallal, hogy a prédikációja lázító és megosztó volt, emellett „káros az LMBTQ-tanulókra nézve”. Ezután titokban jelentették őt a kormány terrorizmusellenes programjának, a Preventnek.

Ott még nem tartunk, hogy terrorizmusnak minősüljön az LMBTQ-ideológiával szembeni felszólalás

A derbyshire-i rendőrség vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, ám később azt közölte az iskolával, hogy lelkipásztoruk „nem jelent terrorista vagy radikalizálódási kockázatot”.

„Nem szégyellem elmondani, hogy sírtam a megkönnyebbüléstől, amikor közölték velem, hogy a Prevent-jelentést nem viszik tovább”

– mondta az események lezárultával a lelkipásztor.

Nemrég portálunk is beszámolt róla, hogy egyre gyakoribb Nyugat-Európában, hogy vallási meggyőződésük miatt vetnek rendőrségi intézkedés alá keresztény embereket és papokat. A tendencia nagyon rossz irányba halad, sokan attól félnek, hogy már nem is lehet visszafordítani, és a keresztényüldözés megszokottá válik az Öreg Kontinens „haladóbb” felén.

A klasszikus családmodellről prédikált az idős lelkész, bilincsben vitték el

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre